„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Conferinţe preoţeşti în protopopiatele Reghin şi Târgu Mureş
Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent, pe 4 iunie, în mijlocul preoților din Protopopiatul Reghin, cu prilejul organizării conferinței pastoral-misionare semestriale. Având în vedere tematica planului cadru a „Anului omagial al unității de credință și de neam”, conferința s-a desfășurat sub genericul „Identitatea și unitatea spirituală și națională a românilor”.
Întâlnirea IPS Arhiepiscop Irineu cu preoţii a început cu o slujbă de Te Deum oficiată în Biserica „Înălțarea Domnului”, după care, în Sala de ședințe a sediului protopopiatului, a avut loc prezentarea celor trei referate, susținute de către părintele Cosmin Maftei de la Parohia Idicel Sat, părintele Cosmin Graur de la Parohia Deleni și părintele Alexandru Puiu de la Parohia Sânmihaiu de Pădure.
IPS Arhiepiscop Irineu s-a aflat, pe 5 iunie, între preoții din Protopopiatul Târgu Mureș. Conferința pastoral-misionară de primăvară a început cu o slujbă de mulțumire, oficiată în Biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică, iar apoi în Sala de ședințe a Consiliului Județean Mureș, au fost susținute referatele de către părintele Ioan Brici de la Parohia Glodeni, părintele Marius Negrușa de la parohia Morești, părintele Mihai Dumitrescu de la Parohia Sângeru de Pădure.
Adresându-se preoților, IPS Arhiepiscop Irineu i-a sfătuit: „Să ne fie limpede că, pe lângă misiunea sacră de a învăţa, a sfinţi şi a conduce pe credincioşi pe calea mântuirii, noi, preoţii şi ierarhii Bisericii, avem responsabilitatea de a fi permanent în slujba poporului din care ne-am ridicat. Suntem datori de a ne dărui întreaga noastră fiinţă pentru binele şi propăşirea neamului românesc. Tocmai la aceasta îndemna şi Mitropolitul Ardealului, Nicolae Bălan, prin următoarele cuvinte: «Chemarea și îndatorirea preoțimii este, în primul rând, de a vesti învățăturile divine; în al doilea rând, păstorul de suflete trebuie să fie în stare de a veni în ajutorul credincioșilor săi și în numeroase probleme de natură profană»”, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.