În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Conferințe și proiecte sociale în Eparhia Covasnei și Harghitei
La Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc a avut loc întâlnirea întregului cler din Eparhia Covasnei și Harghitei, în frunte cu Preasfințitul Episcop Andrei, în cadrul Sfintei Liturghii ce a precedat Conferința preoțească de toamnă în Eparhia Covasnei și Harghitei. La eveniment a participat ca invitat pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu.
După săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții au participat la conferința proțească de toamnă din cadrul Episcopiei, în prezența Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.
În contextul proclamării anului 2016 ca „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „An comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti” în Patriarhia Română, la conferința preoțească a fost invitat pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie din Sibiu. Invitatul a vorbit despre importanța prezenței lui Antim Ivireanu, de origine georgiană, în spațiul românesc al secolului XVII, cel care a sporit credința și patrimoniul Bisericii românești.
Proiectul de prevenire a abandonului școlar
În cadrul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, la sediul Centrului Eparhial din Miercurea Ciuc a avut loc promovarea Proiectul social „Prevenirea Abandonului Școlar”, aflat la a VII-a ediție, în Episcopia Covasnei și Harghitei, în parteneriat și cofinanțare de la Consiliul Județean Harghita, cu scopul de a veni în ajutorul tinerilor care din cauza variatelor probleme sociale pe care le întâmpină sunt predispuși abandonului școlar. Consilierul social pr. Cristian Cristinoi a anunțat cu această ocazie finalizarea proiectului și a ilustrat momentele principale. Proiectul a avut menirea de a identifica nevoile sociale ale tinerilor din școli. În acest mod, unitățile școlare beneficiare ale programului social pot oferi suportul material elevilor care au nevoie de materiale didactice fără de care nu ar putea să-și continue studiul. Astfel, ghiozdane pline cu rechizite ce acoperă nevoile unui elev pe perioada unui an de școlarizare vor fi distribuite gratuit prin Direcțiunile școlilor partenere.
PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a motivat, la întâlnirea de final a proiectului, necesitatea susținerii învățământului românesc, și a subliniat importanța duhovnicească de a oferi ajutor celor lipsiți. Inspectorul Cristinel Glodeanu a vorbit despre dezvoltarea și promovarea proiectului pe viitor, prin lărgirea ariei partenerilor și, astfel, și pe cea a beneficiarilor, prin implicarea Bisericii, a familiei și a școlii. Anda Ianoși, diectoare a Școlii Gimnaziale „Miron Cristea” din Toplița a amintit rezultatele vizibile ale proiectelor din anii precedenți, prin cei 129 de tineri elevi de etnie rromă înscriși la Școala din Moglănești, în contextul în care anii trecuți numărul lor era unul considerabil mai mic, ajutor ce s-a concretizat în pași spre prevenirea abandonului școlar, conform Biroului Social filantropic al Episcopiei Covasnei și Harghitei.