„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Bistriţa-Năsăud
Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a participat la consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Bistriţa-Năsăud, eveniment care a avut loc la sediul Protopopiatului Năsăud. Ierarhul, care și-a arătat în mod constant grija față de modul în care se desfășoară ora de religie în școlile de stat, i-a rugat pe profesori să fie vigilenți și responsabili atât în pregătirea lecțiilor cât și în relaționarea cu elevii. IPS Mitropolit Andrei i-a asigurat pe profesori că va fi alături de ei pe toată durata activității lor și că le va oferi tot sprijinul și binecuvântarea sa, în dorința de a crește calitatea actului educațional religios în școli.
Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, părintele Bogdan Ivanov, a vorbit despre noua metodologie de predare a orei de religie, iar părintele Adrian Podaru, lect. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a amintit profesorilor că la Patriarhia Română se lucrează la un plan strategic pentru învățământul religios ce implică şi facultățile de teologie ortodoxă în formarea și pregătirea continuă a viitorilor dascăli. După o prezentare susţinută de prof. metodist Andreea Pintiliescu, profesorii au discutat despre rolul cercetării pedagogice în creșterea calității actului educațional la disciplina religie, conform celor precizate de inspectorul de religie al județului Bistrița-Năsăud, părintele Adrian Cherhaț.