„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă din Harghita
Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” din Toplița, Harghita, a găzduit Consfătuirea cadrelor didactice pentru specializarea religie ortodoxă din județul Harghita. La consfătuire au fost discutate aspecte referitoare la domeniul didacticii religiei și la contextualizarea conținuturilor religioase în cadrul activităților catehetice. A fost prezentat și un raport sinteză al activității catehetice din anul școlar 2017-2018 pe protopopiate, la nivel eparhial.
La eveniment au participat Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prof. conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general pentru disciplina religie în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Gârbea Petru, inspector general al județului Harghita, prof. Elena Mândru, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Harghita, cadre didactice și preoți.
Conf. univ. dr. Vasile Timiș a susținut o conferință care a vizat câteva aspecte care țin de domeniul didacticii religiei și de contextualizarea conținuturilor religioase în cadrul activităților catehetice. Partea metodică a ședinței a fost coordonată de inspector Elena Mândru, care a dorit să sublinieze importanța și necesitatea parteneriatului Școală – Biserică.
Din partea Centrului Eparhial, pr. Panciu Laurențiu-Gabriel, inspector eparhial pentru Cateheză și activități cu tineretul, a prezentat raportul sinteză al activității catehetice din anul școlar 2017-2018 pe protopopiate, la nivel eparhial. Cadrele didactice prezente au expus realitățile curente ale metodelor de predare, și au găsit împreună soluții pentru valorificarea calităților fiecărui elev în parte. Protopopii din cele două protopopiate ce-și desfășoară lucrarea pastorală pe raza administrativ-teritorială a județului Harghita, au punctat necesitatea sporirii activității pastorale a clerului și a implicării cadrelor didactice și pe viitor în viața sacramentală a Bisericii, prin coordonarea de activități comune cu parohii.
PS Episcop Andrei a adresat mulțumiri starețului, arhim. Emilian Telecean precum și obștii Mănăstirii Toplița, pentru găzduire, iar clerului și cadrelor didactice pentru implicarea în misiunea de formare a tinerei generații, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.