„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Daruri pentru vârstnice și văduve, în Parohia Sibiu-Turnișor I
Peste 70 de doamne în vârstă şi văduve din cartierul sibian Turnişor au participat la o sărbătoare cu ocazia Zilei Femeii, organizată de Parohia Sibiu-Turnişor I. Acestea au participat pe 7 martie la o slujbă de pomenire, au primit daruri din partea parohiei, iar organizatorii le-au oferit momente artistice şi o masă festivă.
Ziua doamnelor văduve şi vârstnice din cartierul Turnişor este un eveniment aflat la a cincea ediţie, iar an de an sărbătoarea adună zeci de mame şi bunici la biserica parohială pentru a primi urările şi darurile pregătite din timp de copiii din parohie. Parohia sibiană s-a pregătit din timp pentru acest eveniment dedicat femeilor vârstnice sau văduve din cartier: zilele trecute grupuri de copii de la Centrul social al parohiei, de la Școala Gimnazială nr. 10 și de la Grădinițele nr. 20 și 22 au pregătit mărţişoare, felicitări şi obiecte specifice lunii martie. Acestea au fost expuse în biserica parohială, apoi au fost oferite în dar celor peste 70 de mame şi bunici.
Slujba de pomenire a fost oficiată de parohul Ciprian Creangă care a rostit și un cuvânt de învăţătură. Părintele Creangă le-a felicitat pe doamnele prezente la această sărbătoare organizată la început de primăvară și a tâlcuit pentru credincioase mai multe pasaje biblice în care sunt prezentate modele de mamă şi de femei care au avut iubire nemărginită pentru pruncii lor. Sfintele Scripturi oferă numeroase exemple de femei model, de mame care s-au jertfit pentru copiii lor.
„Sărbătoarea este organizată la începutul lunii martie pentru a sublinia rolul mamei creştine în societate şi pentru a arăta respectul comunităţii faţă de femeile aflate la o anumită vârstă, multe dintre ele fiind încercate de viaţă prin neputinţe fizice sau alte necazuri. Vă mulţumesc pentru prezenţa, şi în acest an, la evenimentul organizat de parohia noastră, unde ne-am întâlnit în rugăciune, pe care am adresat-o în primul rând Maicii Domnului, modelul de mamă, de jertfă şi de iubire pentru tot ceea ce reprezintă umanitatea. Încercăm prin toate mijloacele noastre din parohie să fim împreună şi să aducem momente de bucurie și de speranță în inimile dumneavoastră”, a spus parohul.
Poezii, cântece populare şi surprize
Doamnele au primit mărţişoarele şi felicitările confecţionate de copii şi de membrele „Clubului de Aur” al Crucii Roșii, împreună cu urările specifice unei astfel de sărbători.
Sărbătoarea a continuat cu un cuvânt duhovnicesc rostit de părintele Ovidiu Polexa din Parohia Șelimbăr I, județul Sibiu. Programul a inclus momente artistice cu poezii, cântece şi alte surprize pregătite de parohie şi reprezentanţii Crucii Roşii din Sibiu. La sărbătoare au fost prezente şi doamnele vârstnice din comunitatea evanghelică din cartierul Turnişor, în semn de unitate şi comuniune.
Teatru terapeutic și tombolă cu premii
Sărbătoarea femeilor vârstnice şi a văduvelor din acest an a avut şi o premieră, constând într-o piesă de teatru cu rol terapeutic. A fost organizată şi o tombolă cu premii pentru participantele la această sărbătoare.
„Mulțumim, și în acest an, pentru participare atât credincioaselor parohiei noastre cât și membrelor <Clubului de Aur> al organizaţiei Crucea Roşie din Sibiu precum și doamnelor din Parohia Evanghelică (Turnișor). Doamnele inimoase de la Crucea Roşie, împreună cu doamnele noastre din Comitetul parohial au reuşit să pregătească toate cele necesare pentru întâlnirea noastră. Mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat şi sperăm să avem acelaşi ajutor şi pe viitor la alte activităţi social-filantropice în parohia noastră”, a mai spus pr. Ciprian Creangă.
În parohia sibiană se desfăşoară un alt proiect de amploare, dedicat copiilor din cartierul Turnişor. Cei mici vin la Centrul social-educaţional „Sfântul Nicolae” de la biserica parohială, unde sunt ajutaţi de voluntari să îşi facă temele, participă la diferite activităţi catehetice şi educative, precum şi la ateliere de creaţie artistică.