„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Dezbatere cu tinerii la Sibiu
Tinerii din județul Sibiu au posibilitatea să participe la proiectele rețelei de lucrători de tineret „tineREȚEA”, creată de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a facilita dialogul și activitățile cu această categorie a populației. Primul eveniment va avea loc la Sibiu pe 20 iulie, la Centrul de Tineret „AICI”.
Conform unui comunicat al organizatorilor, responsabilii pentru activitățile din județul Sibiu sunt Constantin Sâmbeteanu și Ioana Șurubaru pentru orașul Sibiu și Antonela Barbu pentru orașul Mediaș. Voluntarii sunt lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.
Primul eveniment de dialog și consultare cu tinerii este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, ce va avea loc la Sibiu pe 20 iulie, de la ora 16.00, la Centrul de Tineret „AICI Sibiu”, strada Nicolae Teclu nr. 41. Primul eveniment din Mediaș va fi organizat pe 15 iulie, la Casa Schuller. Tinerii interesați au posibilitatea de a se înscrie prin completarea unui formular. Responsabilii pentru județul Sibiu pot fi contactați la următoarele date: Constantin Sâmbeteanu - 0745 761 908, Ioana Șurubaru - 0737 017 544 și Antonela Barbu - 0747 013 227.
Activitățile au loc în perioada iunie-noiembrie 2016, iar tinerii din toată țara au posibilitatea să participe la consultări și dialoguri. Evenimentele au rolul de a „pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean”, iar responsabilii pe județ vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.
Recomandări pentru Uniunea Europeană
Rețeaua de lucrători de tineret „tineREȚEA” organizează la nivel național evenimente de consultare. „Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor, punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza patru activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara, la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri”, se spune în comunicat. Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală. Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Președinției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.