„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Diplome și premii la Târgul de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu
Cea de-a XVII-a ediție a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu s-a încheiat duminică, 5 noiembrie, printr-o ceremonie de premiere a participanților și a celor care au sprijinit organizarea celui mai important eveniment din Transilvania, dedicat cărții religioase.
În deschiderea ceremoniei, toți cei prezenți la evenimentul desfășurat la Biblioteca Județeană „ASTRA” au avut posibilitatea să asculte un recital de muzică religioasă susținut de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.
După recital, principalul organizator al evenimentului, Lucian Coca, președintele Asociației „Scriptus” a mulțumit tuturor participanților, partenerilor și celor care au vizitat târgul.
„Ediția a XVII-a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă a cuprins pe parcursul celor patru zile ale manifestării peste 40 de lansări cu ultimele apariții editoriale în materie de carte și revistă religioasă, patru dezbateri și conferințe cu diverse personalități culturale, precum și acest recital coral susținut de corul Catedralei mitropolitane din Sibiu. Au fost patru zile pline de bucurie sufletească, de împlinire și de regăsire duhovnicească în cuprinsul paginilor din cărțile prezente în număr mare la Sibiu”, ne-a spus Lucian Coca.
La ceremonie a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a felicitat cele 19 edituri prezente și pe organizatorii acestui eveniment important din cadrul agendei de manifestări culturale a Sibiului.
„Târgul este un eveniment care a atins acum cotele maxime. Noi încercăm să facem o încununare, să marcăm un apogeu, pentru că observăm cât de greu nu numai că se vinde, dar și cât de greu pot pătrunde pe piață aceste valori spirituale. Piața este invadată de tot felul de publicații care creează un impact pe moment, iar după ce ai văzut și ai citit, nu te mai interesează. O carte este valoare, rămâne în bibliotecă și o lași urmașilor tăi sau revii la ea, pentru că sunt multe cărți la care trebuie să revii. Avem aici și cărți de cult care sunt de o constituție permanentă. Ele cuprind acele mesaje dumnezeiești la care noi trebuie să apelăm mereu. Învățăm cu ele să ne rugăm și ne umplem sufletul de bucuria cerească prin aceste creații ale Bisericii. Unele sunt ale unor Sfinți Părinți, care fac parte din Biserică, dar ele fac parte din spiritualitatea Bisericii”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. Reprezentanții editurilor au primit diplome din partea Asociației „Scriptus”, iar mai mulți parteneri în organizarea manifestării au primit, la rândul lor, semne de apreciere și premii.