„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Editura „Andreiana” și-a prezentat ultimele apariții
În prima zi a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu, mai multe edituri și-au prezentat ultimele apariții. Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului a prezentat publicului șase volume apărute recent.
Primele trei volume prezentate au apărut în cadrul colecției de restituiri a Editurii „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului, în efortul de a readuce în actualitate operele profesorilor de teologie de la Sibiu care au lăsat în urma lor lucrări importante pentru viața și misiunea Bisericii. Lucrările au fost prezentate de prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. dr. Aurel Pavel. Părintele prodecan a prezentat lucrarea „Procesul Mântuitorului” scrisă de Ioan Fruma și Grigorie T. Marcu, precum și „Teologia Fundamentală” și volumul „Misionarismul laic”, ambele aparținând lui Corneliu Sârbu.
„Aceste cărți exprimă credința Bisericii noastre, care nu se schimbă de la un veac la altul, sau de la o generație la alta, tocmai pentru că prezintă învățătura Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Care este același ieri și azi și va fi pentru veșnicie”, a spus părintele Aurel Pavel.
În continuare, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală a prezentat o carte scrisă de protopopul de Avrig, Vasile Gafton, intitulată „Omul în lume, icoană a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor gânduri”, și o carte scrisă de preotul Cristian Muntean, cu titlul „Gânduri pastorale”.
„Troițele din Mărginimea Sibiului”
Ultima lucrare prezentată în cadrul momentului dedicat Editurii „Andreiana” a fost volumul „Troițele din Mărginimea Sibiului”, elaborată de dr. Adrian Stoia, despre care a vorbit pr. Vasile Gafton și care a evidențiat munca asiduă a autorului de a aduna informații și imagini cu cele peste 600 de troițe din cele 17 localități ale Mărginimii Sibiului, mărturii ale credinței străbune din timpuri vechi. Volumul, a spus părintele Gafton, este ca o carte de cult, pentru că imaginile acestor minunate troițe te îndeamnă la rugăciune.
„Această carte este dedicată familiei troițelor din Mărginimea Sibiului și în egală măsură este dedicată celor care o vor achiziționa, fie ca și o carte de cult, pentru că bătrânii noștri - parcă îi mai aud - spuneau că o carte de rugăciuni sau de cult este bine s-o ai în casă, s-o răsfoiești din când în când, dar s-o ai în casă. Când veți achiziționa această carte, veți achiziționa mai mult decât un volum, veți achiziționa o familie”, a spus pr. Vasile Gafton.
În ultima zi a târgului de carte de la Sibiu va fi prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru a participa la festivitatea de închidere și la premierea editurilor participante.