„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Evenimet cultural în parohia clujeană „Sfânta Treime”
Personalități academice, oameni de cultură și simpli membrii ai parohiei clujene „Sfânta Treime” au rememorat joi, 6 octombrie, personalitatea unuia dintre medicii de excepție ai Clujului și ai întregii țări, Ion Albu (1990-2012). Evenimentul a avut loc în cadrul primei conferințe culturale din această toamnă organizată de parohia clujeană, în memoria marilor personalități care au trăit în această parohie istorică sau în orașul Cluj-Napoca.
Alături de parohul Cristian Baciu, prof. univ. Ana Nadia Schmidt, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a evocat viața medicului și profesorului Ion Albu: „Era descendent dintr-o familie extraordinară. Mama lui se trăgea dintr-o familie în care pe linia descendentă fuseseră patru preoți. Tatăl lui fusese profesor și iată de unde se năștea geniul său didactic, simțul datoriei, simțul măsurii poate că își avea originea în aceste gene. Oricum, natura a fost generoasă, l-a înzestrat cu o mulțime de calități, astfel încât pe oriunde a mers a fost apreciat, iubit, câteodată temut, dar a fost sever și corect. A fost un om profund credincios și avea o intuiție fenomenală. Era un om care deborda de știință, și s-a preocupat foarte mult pentru ca studenții să fie înzestrați, să li se pună la dispoziție materiale din care să învețe”. Cei prezenți au ascultat și o înregistrare a unei emisiuni difuzate acum 10 ani la Radio Renașterea, al cărei invitat a fost profesorul Ion Albu. Ion Albu (1920-2012) a fost membru emerit al Academiei de Științe Medicale din România și a colaborat la editarea „Manualului Unic de Anatomie”, realizând prefața mai multor ediții ale tratatelor concepute de mentorul său, profesorul Victor Papilian. A fost profesor universitar și șeful Catedrei de Anatomie a UMF Cluj-Napoca.