„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Excursia cu tema „Să ne cunoaştem mai bine istoria ţării şi marile personalităţi ale ei”, pentru tineri din judeţul Bistriţa-Năsăud
În perioada 19-21 octombrie, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Martiri Năsăudeni” organizează excursia cu tema „Să ne cunoaştem mai bine istoria ţării şi marile personalităţi ale ei”, destinată tinerilor cu vârste între 14-35 ani.
În cadrul acestui proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, un număr de 40 de tineri din judeţul amintit, însoţiţi de 10 voluntari, vor vizita în primul rând oraşul Alba Iulia, cetatea – simbol a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, capitala României – Bucureşti, precum şi alte oraşe încărcate de istorie şi cultură. Excursia se va desfăşura pe următorul traseu: Bistriţa, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti, Ploieşti, Sinaia, Braşov, Sighişoara, Târgu Mureş, Bistriţa, şi ea vizează cele mai importante obiective culturale şi religioase din oraşele amintite.
„Pe de o parte, acest proiect se doreşte a fi un îndemn la cultură adresat tinerilor noştri, menit să crească nivelul lor de informare cu privire la istorie, cultură, artă şi tradiţie, iar pe de altă parte, este o alternativă sănătoasă la petrecea timpului liber. Astăzi, când tinerii sunt tot mai dependenţi de comunicarea virtuală, înlocuind prin aceasta funcţiile sociale obişnuite ale persoanei, şi vizitează diferite obiective tot prin intermediul tehnologiei digitale, acest proiect cultural-religios este cu atât mai necesar şi util. Cei care doresc să participe pot obţine informaţii şi se pot înscrie la numerele de telefon: 0745374102 – Pr. Tudor Mudure – şi 0745873496 – Pr. Paul Gavriloaie –”, conform pr. Coprean Cornel, din cadrul Protopopiatului Năsăud.
Acest proiect se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Patriarhia Română, după cum se arată în cadrul comunicatului transmis de Protopopiatului Năsăud.