„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Expoziţia „Lumea ca o carte poștală”, la ASTRA Sibiu
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduieşte în luna martie, în sala de expoziții din Casa Hermes, Piața Mică nr. 11, expoziția „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”. Patrimoniul cultural al Muzeului ASTRA s-a îmbogățit, datorită Voichiței Manu Cecălăcean, cu 122 cărți poștale pe care le-a donat instituției. O bună parte dintre acestea sunt prezentate publicului în cadrul expoziției alături de un caiet de amintiri și un album pentru colecționarea cărților poștale. Cele mai multe dintre ele au fost primite de bunica sa, în perioada 1905-1917.
„Ilustratele reconstituie o perioadă tulbure a istoriei României din perspectiva «Suavei / grațioasei Domnișoare Aurelia Manu» și a apropiaților ei. Ideea României Mari, eforturile pentru realizarea acestui vis, războiul, dar și preocupările, temerile, suferințele tinerilor transpar din rândurile scrise cu migală și din suflet. O vom cunoaște pe doamna Voichița Manu-Cecălăcean, într-o dublă ipostază: pictor și donator. Absolventă a Facultății de Arte Plastice din Cluj-Napoca, artista are un palmares impresionant de expoziții, marea lor majoritate organizate după 2010. Portrete, flori, peisaje rurale și citadine în culori pastelate sau tonuri puternice, tablourile Voichiței Manu-Cecălăcean traduc vivacitatea artistei”, a declarat Alexandra Gruian, muzeograf Muzeul ASTRA. În cadrul expoziției mai sunt expuse 25 de picturi realizate de Voichița Manu-Cecălăcean. „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”. Expoziţia va rămâne la Muzeul ASTRA pânăîn data de 30 martie 2018.