În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Expoziţia „Tradiţii şi obiceiuri de Sfintele Paşti”
Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Liturghia Darurilor înainte sfinţite în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta Liceului Teologic „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, unde este preot Gabriel Ioan Groza. Instituţia de învăţământ preuniversitar are clase de la grădiniţă până la liceu.
La slujbă au fost prezenţi elevii şi cadrele didactice ale liceului, iar din soborul slujitor au făcut parte Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Gabriel Ioan Groza, parohul bisericii şi directorul Liceului, preoţii profesori din cadrul liceului, inspectorul şcolar pentru religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, pr. Vasile Marcian Onea, diaconi.
În timpul Sfintei Liturghii, PS Iustin Sigheteanul a rostit un cuvânt de învăţătură despre postul la tineri şi adolescenţi, despre viaţa frumoasă pe care le-o oferă vârsta şi care trebuie trăită în aşa fel încât să-I fie plăcută lui Dumnezeu, despre rugăciune şi exemplul bun pe care tinerii elevi din acest liceu trebuie să-l ofere celor de o vârstă cu ei, despre familia creştină şi păstrarea identităţii naţionale şi a tradiţiilor strămoşilor.
După Sfânta Liturghie, ierarhul a vizitat cea de-a IX-a ediţie a expoziţiei naţionale concurs, „Tradiţii şi obiceiuri de Sfintele Paşti”, în care au expus elevi de vârste şcolare din 25 de judeţe din ţară, pentru prima dată manifestarea fiind inclusă în calendarul naţional al Ministerului Educaţiei. Au fost expuse spre jurizare 750 de lucrări, iar în urma jurizării au fost acordate 52 de premii şi menţiuni, constând în diplome şi albume foto cu costume populare din zona Codrului.
În fiecare an, în Postul Mare, Liceul „Nicolae Steinhardt” organizează această expoziţie, anul acesta fiind gazdă pentru sute de elevi din ţară. Rolul expoziţiei este de a păstra vii comorile artei populare, alături de obiceiurile creştine, care au contribuit, de-a lungul secolelor, la păstrarea fiinţei naţionale româneşti. După vizitarea expoziţiei, PS Iustin Sigheteanul i-a felicitat pe organizatori pentru acest eveniment şi i-a încurajat să continue şi în anii următori.