„În vremea aceea a intrat Iisus în corabie cu ucenicii Săi și a zis către ei: Să trecem de cealaltă parte a lacului. Și au plecat. Dar, pe când ei vâsleau, El a adormit. Atunci s-a lăsat pe lac o furtună
Expoziţie la Muzeul Etnografic clujean
Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţii de cultură care funcţionează sub autoritatea forului administrativ judeţean, organizează expoziţia „Simboluri astrale în arhitectura tradiţională maramureşeană”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.
În cadrul expoziţiei, ce poate fi vizitată în perioada 8-19 iunie, sunt prezentate mai multe simboluri descoperite şi „decupate” din decorurile sculptate pe binecunoscutele porţi şi biserici de lemn din judeţul Maramureş.
„Simboluri astrale în arhitectura tradiţională maramureşeană” este un proiect itinerant al artistului fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare care îşi propune să promoveze simbolistica fascinantă a artei lemnului din Maramureş, atât în România, cât şi pe plan internaţional, se arată într-un comunicat transmis de biroul de persă al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.
Pe parcursul manifestării, alături de imaginile surprinse pe teren, în „ţările” din nordul Transilvaniei: ţara Codrului, ţara Chioarului, ţara Maramureşului, ţara Lăpuşului şi ţara Oaşului, vor fi expuse şi cinci reproduceri tridimensionale cioplite în lemn, de meşterul popular Nicu Pop din Plopiş, comuna Şişeşti, judeţul Maramureş.