„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Expoziții la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva a expus, în seria „Exponatul lunii”, o icoană pictată pe sticlă cu „Sfântul Prooroc Ilie”, piesă ce poate fi admirată în spaţiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia. Exponatul lunii iulie 2017 face parte din colecţia de artă a MCDR și a intrat în patrimoniul instituției în urma unei donaţii din anii ’80. Aflată până nu demult într-o stare avansată de degradare această icoană a fost restaurată în anul 2016. Sfântul Ilie este ocrotitorul aviaţiei şi forţelor aeriene române, ziua de 20 iulie fiind declarată Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, conform MCDR.
MCDR Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează expoziția de fotografie documentară „Chipuri de eroi”, care redă imagini sau detalii semnificative de pe monumentele funerare ridicate, în județul Hunedoara, în cinstea celor căzuți pe fronturile celor două Războaie Mondiale. Expoziţia face parte dintr-un proiect prin care se încearcă punerea în valoare și recuperarea informațiilor documentare de orice natură despre momentul „Centenarului”. Fotografiile sunt realizate de către dr. Daniel I. Iancu de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, iar prezentarea evenimentului a fost făcută de Grigore Roibu, președintele Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni, conform MCDR.
De asemenea, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Locală și Etnografie Brad și cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat o nouă acțiune desfășurată sub titulatura „Atelierul de pictură pe sticlă”, în cadrul căruia artiștii populari iconari au susținut cursuri, intitulate „Icoana – meșteșug, artă și har”, o continuare a activităților de inițiere susținute până acum la muzeul brădean.