„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, în fiecare an, luna ianuarie este o perioadă specială pentru credincioșii care calcă pragul acestei biserici parohiale, denumită simbolic „Luna credincioșilor”, fiind dedicată sărbătoririi enoriaşilor care au avut în anul 2016 evenimente fericite şi importante în viaţa lor. În cadrul acesteia, în anul 2017, vom sărbători: în 8 ianuarie - familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2016; pe 15 ianuarie - credincioșii de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiţii județene, naţionale şi internaţionale în anul trecut; 22 ianuarie - familiile cununate în 2016 în această biserică, urmată o mică agapă; 29 ianuarie - „Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei care numără aproximativ 10000 de volume.
Duminică, 8 ianuarie, „Luna credincioșilor” a început cu cinstirea celor care au sărbătorit 50 de ani de la căsătorie, a celor care „au pășit împreună 50 de ani pe cărările sinuoase ale acestei vieți, ani în care au întâmpinat greutăți, au lucrat, și-au crescut copiii, cu responsabilitate și cu trudă”, după cum a spus părintele Nicolae Buda.
„În aceste vremuri în care se încearcă prin toate mijloacele mediatice discreditarea instituției căsătoriei religioase și a valorilor familiale morale promovate în familia creștină, prin acest eveniment, astăzi, am cinstit familia creștină, avându-i în fața noastră pe acești oameni care au biruit pentru că au ascultat cuvântul Evangheliei și l-au trăit, învingând astfel, ca niște sportivi de performanță, toate barierele din calea lor”, a mai precizat părintele Nicolae Buda.
Sărbătoriții au fost felicitați, după Sfânta Liturghie, în fața bisericii pline de credincioși, unii dintre ei fiind copiii, nepoții și strănepoții acestor oameni, cărora le-au cântat „La mulți ani!”. De asemenea, sărbătoriții au primit icoane și diplome care să le amintească aceste clipe de emoție în fața Sfântului Altar.