„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Festival Cultural la Cristian, județul Sibiu, la a doua ediție
Parohia Cristian, județul Sibiu a organizat cea de a doua ediție a Festivalului Cultural din comună. Sala Căminului Cultural din localitate a fost neîncăpătoare pentru publicul care i-a aplaudat pe tinerii artiști.
Parohul Adrian Roman a inițiat și organizat festivalul cu încredințarea că activitățile pastorale și sociale se pot împleti armonios cu cele culturale. Parohia, împreună cu tinerii, a organizat de-a lungul timpului și alte seri duhovnicești și evenimente culturale pe plan local și național. Cu sprijinul Primăriei Cristian și al Școlii Gimnaziale din localitate, duminică, 16 octombrie 2016, au urcat pe scenă prichindeii de la Grădiniță, conduși de educatoarea Elena Cașir, cu recital și joc ardelenesc, apoi trupa de dans a Școlii Gimnaziale, condusă de prof. Carmen Merlan. Au urmat Denis Ciobanu, cu o interpretare la orgă a cântecului din Mărginimea Sibiului și vals, trupa de teatru a Școlii Gimnaziale cu piesa „Revolta poveștilor” pusă în scenă sub îndrumarea prof. Dana Rotărescu, piesă care a câștigat anul acesta patru premii ale Teatrului pentru copii și tineret „Gong” din Sibiu, orchestra Liceului de Artă de la Sibiu, condusă de profesorul Andrei Crăciun, Ansamblul de muzică tradițională „Junii” de la Sibiu, condus de prof. Cosmin Verde, și grupul folcloric „Doruri mărginene”, o clasă externă la Cristian a Școlii Populare de Artă de la Sibiu, îndrumat de prof. Ion Chiș.
După momentul artistic al celor două soliste de muzică populară, Paula Merdea și Ionela Sterp, seara a fost încheiată de Ansamblul popular „Plaiuri de munte”. Acest ansamblu a fost înființat și susținut de Parohia Cristian, condus de Vasile Gândilă, membru al Consiliului parohial, cu sprijinul femeilor din Comitetul parohial care pregătesc pentru tineri costumele populare ce aparțin parohiei și care sunt create special pentru ei.
„Evenimentele organizate de Parohia Cristian au reușit să adune și să entuziasmeze pe cristereni, convingându-i că este nevoie mereu de reînnoire în ceea ce privește activitatea culturală dintr-o comunitate. Cristian este o comună străveche, fostă așezare săsească unde românii, altădată minoritari, gospodăresc astăzi o nouă vatră, cu consăteni proveniți din regiuni diferite. În acest context, Biserica și cultura reprezintă principalul factor de unitate. Identitatea unei culturi, prețuirea unor valori, susținerea tradițiilor și obiceiurilor românești ne dau siguranța că vom fi o comunitate și un popor trainic și luminat în viitor. Mulțumim sponsorilor și voluntarilor care au contribuit la reușita acestui eveniment”, a spus pr. Adrian Roman.