„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Festivalul „Inimioarelor” la Mănăstirea Bobota, județul Sălaj
Asociația „Inimioare Fericite” în parteneriat cu Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, din localitatea Bobota, județul Sălaj, a organizat, în data de 1 septembrie, a patra ediție a Festivalului „Inimioarelor”. La activități au participat peste 300 de copii și numeroși invitați. Festivalul s-a încheiat cu o acțiune social-caritabilă, fiind oferite 100 de ghiozdane echipate și 70 de pachete cu alimente pentru persoane dezavantajate.
Prima zi de toamnă a adus pentru cei peste 300 de copii cuprinși în Asociația „Inimioare Fericite” activități diverse specifice vacanței. La acțiunile organizate în cadrul festivalului au participat, de asemenea, numeroși oaspeți, invitați din parohiile învecinate și asociații din judeţele Sălaj, Cluj şi Satu Mare.
Tinerii cuprinși în „Divizia VOLO”, crescuți în cadrul Asociației „Inimioare fericite”, au fost cei care au contribuit în acest an la pregătirile festivalului, îndeplinind sarcinile acordate de organizatori.
Interesul organizatorilor a fost de a oferi posibilitatea tuturor copiilor să petreacă împreună câteva ore distractive, în care să se bucure de diversitatea activităților: tobogan gonflabil, picturi pe faţă, modelări în baloane, jonglerii cu flăcări și surprize.
Festivalul „Inimioarelor” s-a încheiat cu acțiunea social-caritabilă „Ghiozdănelul”, în cadrul căreia s-au distribuit, pentru 100 de copii, ghiozdane echipate cu pachete cu rechizite școlare, cărți din bibliografia școlară obligatorie și dulciuri, iar pentru 70 de familii provenite din medii dezavantajate s-au pregătit pachete cu alimente.
O parte din produsele destinate acțiunii caritabile au fost donate de către elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială Bobota.
„O realitate demnă de notat este și momentul sosirii la mănăstire a bunicilor. Aceștia dorind să participe, conform tradiției mănăstirii, vineri seara, la Taina Sfântului Maslu, au adus asociației, spre donație, câte un ghiozdan. Imaginea cu acești bunici ne-a determinat să remarcăm dorința lor de implicare în promovarea culturii și educației românești. Fiecare om în vârstă cu ghiozdanul în mână, va însemna un copil fericit la început de an școlar. A fost o clipă minunată a schimbului de cultură și tradiție între generații, a fost momentul în care am înțeles rolul bisericii și al școlii în dezvoltarea armonioasă a generațiilor”, conform organizatorilor.
Programul festivalului a fost coordonat de protosinghelul Mina Pletosu, starețul mănăstirii Bobota și exarhul mănăstirilor din județul Sălaj, alături directorul executiv al Asociației „Inimioare Fericite”, Mihaela Tiba, cadre didactice și voluntari.