„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Festivalul Naţional „Dor de folk”, la a treia ediţie
Asociaţia Social-Culturală „Suflet Transilvan” organizează sâmbătă, 14 noiembrie, ediţia a III-a a Festivalului Naţional pentru tineri „Dor de folk”. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural „Reduta” din Braşov. La această manifestare urmează să participe sute de tineri. Festivalul se desfăşoară pe trei secţiuni: interpretare individuală, interpretare de grup şi compoziţie.
La precedentele ediţii ale Festivalului Naţional pentru tineri „Dor de folk”, organizat de Asociaţia Social-Culturală „Suflet Transilvan”, au participat sute de tineri din peste 20 de judeţe. Anul acesta vor avea loc în jur de 50 de momente în program, cu sute de participanţi, se menţionează într-un comunicat transmis de organizatori.
„Festivalul de folk pentru tineret vizează crearea unui cadru organizat de manifestare artistică şi muzicală, în care tinerii îşi pot prezenta şi compara calităţile tehnico-interpretative, oferirea unei alternative constructive de petrecere a timpului liber, dar mai ales un prilej de a fi împreună. De asemenea, un astfel de eveniment încurajează învăţarea unui instrument muzical, dar se doreşte în acelaşi timp să fie un reper în viaţa culturală a Braşovului”, se menţionează în comunicat.
Concurs şi recitaluri
Programul festivalului este împărţit în două: de la orele 13:00 la orele 17:00 va avea loc concursul, iar de la orele 18:00 va avea loc Gala Laureaţilor, recitaluri şi un recital extraordinar Maria Gheorghiu. Festivalul se desfăşoară pe trei secţiuni: interpretare individuală, interpretare de grup şi compoziţie.
De asemenea, sunt trei categorii de participanţi: elevi de şcoală generală, elevi de liceu şi studenţi. Evenimentul susține candidatura municipiului Braşov la titlul „Braşov Capitală Culturală Europeană – oraş candidat 2021”.
Partenerii Asociaţiei „Suflet Transilvan” sunt: Centrul Cultural „Reduta” Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Primăria Comunei Teliu, Protopopiatul Braşov, Centrul de copii şi tineret „Sfântul Sebastian „, Agenţia Metropolitană Braşov şi Grupul „Iubim Braşovul”.