În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Festivaluri internaționale de folclor și meșteșuguri la Zalău și Jibou, Sălaj
Festivalul Internaţional de Folclor „Ecouri Meseşene” şi Festivalul Internaţional de Folclor şi Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, pentru copii şi tineret, „Someş, cântecele tale”, se reunesc pentru al patrulea an consecutiv, la finalul acestei săptămâni, la Zalău şi Jibou.
Cele două manifestări vor aduce în faţa publicului din cele două oraşe ansambluri folclorice din Israel, Italia, Ungaria, Republica Moldova, Letonia şi Slovacia, alături de Ansamblul Profesionist „Porolissum” şi Ansamblul Folcloric „Meseşul” - ambele din Zalău şi ansambluri de copii şi tineri din întreaga ţară, conform Agerpres. Potrivit precizărilor făcute de directorul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, Daniel Săuca, spectacolele vor debuta vineri, la Jibou, pe scena la Casei de Cultură Orăşenească, cu un „maraton” estimat la şase ore de muzică populară românească şi din ţările menţionate.
Aflat la a 30-a ediţie, „Someş, cântecele tale”, cel mai longeviv festival internaţional de folclor pentru copii şi tineret din România, va continua sâmbătă, la Jibou, la Grădina Botanică, unde cei peste 500 de participanţi, ansambluri şi meşteri populari din judeţele Maramureş, Suceava, Sălaj, Olt, Alba, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Gorj, vor participa la ateliere de lucru şi cursuri de dans, în care fiecare judeţ va prezenta un dans specific din zona sa.
Duminică, în cadrul Zilelor Zalăului, Festivalul Internaţional de Folclor „Ecouri Meseşene”, aflat la ediţia 41, programează pe scena din parcarea primăriei spectacole ale ansamblurilor participante la Festivalul „Someş, cântecele tale”, Ansamblul „Exal Dabka” din Israel; Ansamblul „Ru Maccature” - Carpinone din Italia; Ansamblul „Fonó” din Ungaria; Ansamblul folcloric „Someşul” din Jibou; Ansamblul „Cucoara şi şoimanii” din Republica Moldova; Ansamblul „Auda” din Letonia; Ansamblul „Cacina” din Slovacia; Ansamblul Profesionist „Porolissum” din Zalău; Ansamblul Folcloric „Meseşul” din Zalău cu soliştii vocali Sava Negrean Brudaşcu şi Dinu Iancu Sălăjanu.
„Este pentru prima dată când avem invitate şase formaţii din străinătate. Este un prilej, cu siguranţă, şi de atrage noi turişti pentru judeţ şi de a prezenta o imagine cât mai favorabilă pentru ceea ce face atât din punct de vedere cultural cât şi economic”, a precizat Daniel Săuca, citat de Agerpres.
Cele două manifestări sunt organizate de Centrul de Cultură şi Artă al Sălaj, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj şi a Asociaţiei Naţionale de Folclor IGF România, cu sprijinul Primăriei Zalău şi al Primăriei Jibou, în parteneriat cu Clubul Copiilor Jibou.