„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Hram la Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău
Cu ocazia hramului Centrului „Sfântul Ioan Valahul” din Gilău, a fost oficiată o slujbă de mulțumire, în prezența elevilor beneficiari și ai părinților, precum și ai profesorilor de la Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, cu care Centrul desfășoară un strâns parteneriat. În cadrul programului after-school, pe lângă activitatea didactică, au loc activităţi recreative. La program participă 25 de elevi din clasele I-IV, iar programul se desfăşoară între orele 12.00-14.00 zilnic.
Părintele Florin Ignat, asistentul social al Protopopiatului Cluj I, le-a vorbit copiilor prezenți la festivitățile organizate cu ocazia hramului despre Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să-i urmeze modelul de credință și fapte bune. La final toți cei prezenți au luat prânzul, oferit de Parohia Gilău II, prin părintele Iosif Hulpe și Organizația World Vision.
Clădirea în care Centrul „Sfântul Ioan Valahul” din cadrul Parohiei Gilău II își desfășoară activitatea a fost construită prin fonduri europene de primărie. Proiectul este realizat în colaborare cu Arhiepiecopia Vadului, Feleacului și Clujului, Protopopiatul Cluj I și Parohia Gilău II. Deschiderea oficială a avut loc pe 30 mai 2016, în prezența autorităților locale și a altor invitați, printre care Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a protopopului Dan Hognogi și a consilierului social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Liciniu Câmpean.
Meditații și activități recreative pentru copii
În cadrul Centrului, aproximativ 25 de copii din localitate, din clasele I-IV, beneficiază de un program after-school. În fiecare zi, după școală, ei participă la meditații și activități recreative și au parte și de o gustare, oferită de Organizația World Vision. Meditațiile și activitățile sunt susținute de profesoara Ana Ropan, în mod voluntar. „Dacă la început părinții erau mai sceptici și nu cunoșteau activitatea din Centru, acum, prin ceea ce facem, le-am câștigat încrederea și apelează la sprijinul nostru”, a declarat profesoara Ana Ropan, la un an de la deschiderea Centrului „Sfântul Ioan Valahul”.