„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Hramul Mănăstirii „Sfântul Spiridon” de la Strâmba, judeţul Bistriţa Năsăud
Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni, a fost cinstit la Mănăstirea de la Strâmba, din judeţul Bistriţa Năsăud. Sfânta Liturghie a fost săvârşită, cu ocazia hramului, de către Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți şi diaconi.
La hramul Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” de la Strâmba, din judeţul Bistriţa Năsăud au fost prezenţi credincioşi în număr foarte mare, locaşul de cult fiind neîncăpător pentru toţi cei care au dorit să participe la sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon.
Din soborul slujitor au făcut parte, alături de IPS Mitropolit Andrei, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, protopopul de Bistriţa, Alexandru Vidican, duhovnicul mănăstirii, protos. Paisie Pascu, stareţi şi duhovnici de la mănăstirile din zonă şi preoţi de la parohiile învecinate. Răspunsurile la Sfânta Liturghie, la care au luat parte autorităţi judeţene şi locale, precum și reprezentanţi ai armatei, au fost date de grupul coral „Athanatos” al Bisericii militare din Garnizoana Bistriţa.
În cadrul cuvântului de învăţătură, IPS Mitropolit Andrei le-a vorbit credincioşilor despre viaţa curată a Sfântului Spiridon, model pentru preoţi şi credincioşi.
La priceasnă, credincioşii prezenţi s-au bucurat de un microrecital de colinde susţinut de interpreta de muzică populară Cornelia Ardelean Archiudean.
La final, duhovnicul mănăstirii de la Strâmba, protos. Paisie Pașcu, a mulţumit IPS Mitropolit Andrei pentru participarea la hram şi pentru purtarea de grija, şi tuturor celor care au luat parte la sărbătoare.
Primul hram al Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” de la Strâmba, judeţul Bistriţa Năsăud, a fost sărbătorit în anul 1999, când au început lucrările de construcție ale aşezământului monahal.
Mănăstirea „Sfântul Ierarh Spiridon”, cu obşte de maici, așezată la marginea satului Strâmba, în partea de nord a comunei Josenii Bârgăului, mai are hramul „Duminica Tuturor Sfinților”. Aici vieţuiesc opt maici, stareţă este monahia Epiharia Brumă, iar duhovnic este protos. Paisie Pașcu.