„În vremea aceea, vorbind unii cu Iisus despre templu, că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se ris
Hramul Sfântului Paisie Aghioritul, la Săvădisla, Cluj
Comunitatea minoritar românească și ortodoxă din satul clujean Săvădisla va trăi zilele acestea un moment istoric. Luni și marți, în 11 și 12 iulie, ortodocșii din filia Parohiei Vălișoara, Protopopiatul Cluj I, vor sărbători alături de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, de un sobor de preoţi şi diaconi, între care preotul din localitate, Mihai Ranta, primul hram al bisericii, ce se află sub ocrotirea Sfântului Paisie Aghioritul. Biserica paraclis a fost ridicată în mai puțin de un an pentru a deservi nevoile duhovnicești ale celor 50 de credincioși ortodocși din această mică comunitate, privată până acum de un locaș de rugăciune.
Lucrările realizate la noua biserică vor fi binecuvântate în această seară, în ajunul hramului, de la ora 18:00, de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care va binecuvânta comunitatea ortodoxă din satul clujean Săvădisla. A doua zi, la praznicul Sfântului Paisie Aghioritul, la Sfânta Liturghie va sluji protos. Benedict Vesa înconjurat de un sobor de preoți ai cercului preoțesc Florești, conform protopopului de Cluj I, Dan Hognogi. Părintele Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai secolului al XX-lea. A fost trecut în rândul cuvioșilor de Biserica Greciei anul trecut, în luna ianuarie, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în ședința din 4 iunie 2015, înscrierea acestui sfânt și în calendarul liturgic românesc. Data de pomenire în calendarul bisericesc este 12 iulie, ziua când Sfântul Paisie a trecut la cele veșnice.