„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Inaugurarea centrului de tineret de la Sângeorz-Băi
Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea“ de la Sângeorz-Băi va fi inaugurat săptămâna viitoare. După trei ani de muncă şi investiţii considerabile, lucrările au fost finalizate, astfel că tinerii din zonă, dar şi din alte judeţe, se vor putea bucura de acest loc. Aici vor fi organizate tabere, activităţi diverse pentru tineri, sesiuni de comunicări, conferinţe sau training-uri.
Momentul inaugural va avea loc marţi, 7 iulie, de la ora 17:00, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care va oficia o slujbă de binecuvântare. Sunt aşteptaţi să participe la eveniment şi ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, consilierii eparhiei, preoţi şi protopopi din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, oficialităţi locale şi centrale.
Potrivit coordonatorul centrului, inspectorul pentru tineret al judeţului Bistriţa-Năsăud, părintele Tudor Mudure, tot de săptămâna viitoare centrul de tineret de la Sângeorz-Băi va găzdui şi prima tabără de tineret la care vor participa copii şi tineri din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Ei împreună cu tineri voluntari vor susţine un mini-recital de muzică uşoară, populară şi folk.
Tot cu ocazia inaugurării centrului va fi deschisă şi biblioteca „Sfântul Ioan Iacob“, filială a Bibliotecii judeţene „George Coşbuc“, care va funcţiona în cadrul centrului. Tot atunci va avea loc şi lansarea unui volum memorial dedicat părintelui Ioan Bunea.
Centrul de tineret de la Sângeorz-Băi are o capacitate de 70 locuri de cazare şi a fost dotat cu o bibliotecă, sală multifuncţională, sală de mese şi cabinet medical. În plus, spaţiul de joacă şi recreere este unul atractiv, cu acces la terenuri de sport şi zone de relaxare.
„Scopul acestui centru este de a oferi tinerilor şi copiilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale, care să permită o perpetuare a educaţiei spirituale.
Astfel, proiectul presupune un act de dăruire, prin care Biserica îi răsfaţă cu bunătate pe tineri, conturându-le o viaţă mai bună, finalitatea fiind aceea ca, la rândul lor, tinerii să dăruiască mai departe bunătate comunităţii în care se regăsesc“, a declarat părintele Tudor Mudure, coordonatorul Centrului de la Sângeorz-Băi.