„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Întâlnire cu tinerii la Colegiul Național „Unirea” din Brașov
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Braşov o nouă întâlnire cu tinerii din cetatea transilvană organizată de Arhiepiscopia Sibiului. Întâlnirea cu elevii a avut loc la Colegiul Naţional „Unirea” și a avut tema „Arta de a trăi frumos”.
Întâlnirea cu tinerii din Brașov a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Copii și Tineret „Sfântul Sebastian” din Brașov și a fost al doilea eveniment de acest fel din acest an, după ce, în luna februarie, a avut loc o primă dezbatere cu elevii brașoveni pe tema „Cine sunt și ce aleg”.
La întâlnirea de la sfârșitul săptămânii trecute au participat peste 40 de tineri de la Colegiul Naţional „Unirea”, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Dr. Ioan Meşotă”, Colegiul Național „Emil Racoviță” şi de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu”. Organizatorii au pregătit pentru această întâlnire mai multe secţiuni de discuții și manifestări cultural-artistice.
„Programul a cuprins o conferinţă suţinută de domnul Valer Rus, directorul Muzeului «Casa Mureşenilor» despre cum putem să trăim frumos, fiind consecvenţi în lucrurile de valoare în societatea contemporană. Întâlnirea a continuat cu workshop-uri tematice coordonate de Andreea Gurguiatu, artist liric şi de profesorul Iulian Dascălu. Întâlnirea s-a încheiat cu diverse momente artistice, cum ar fi piese de teatru, muzică şi dans. În cadrul workshop-urilor tinerii participanţi s-au cunoscut şi au discutat despre tema dată folosind tehnici şi metode de educaţie nonformală”, ne-a spus inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Flavius Sava.
În a doua parte a întâlnirii, tinerii au avut posibilitatea să își arate talentul artistic. Tinerii au interpretat diferite piese muzicale din diferite stiluri, au pregătit piese de teatru și au oferit momente de dans folcloric și modern.
„Întâlnirea a fost foarte dinamică cu un final foarte diversificat unde ne-am bucurat şi emoţionat de trăirile frumoase alături de tineri diferiţi dar foarte valoroşi care pun accent pe lucrurile cu adevărat folositoare, diversificând perspectivele culturale şi de activităţi pentru timpul liber”, ne-a mai spus Flavius Sava. Întâlnirile cu tinerii din Brașov vor continua în acest an, organizatorii pregătind diferite teme pentru dezbateri.