„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
IPS Laurenţiu a sfinţit centrul SMURD din Ocna Sibiului
Inaugurarea punctului de lucru a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din oraşul Ocna Sibiului a avut loc ieri, 2 iulie, în prezenţa mai multor autorităţi judeţene şi locale. Slujba de sfinţire a sediului SMURD a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
Centrul SMURD de la Ocna Sibiului face parte dintr-un amplu proiect de extindere a serviciului spre mai multe zone ale judeţului Sibiu şi este primul pe lista autorităţilor, urmând ca în viitorul apropiat să fie deschise astfel de puncte de lucru şi în oraşele Sălişte, Miercurea Sibiului sau Dumbrăveni.
Ideea de a amplasa puncte de lucru SMURD în diferite zone ale judeţului Sibiu este relativ nouă, iar la începutul anului au fost iniţiate demersurile necesare pentru a deschide centrul de la Ocna Sibiului.
Primăria oraşului a oferit un spaţiu amenajat pentru cei 11 paramedici ai centrului, precum şi celelalte facilităţi atât de necesare funcţionării serviciului de urgenţă la cele mai înalte standarde de eficienţă.
Prin deschiderea SMURD Ocna Sibiului, durata de intervenţie în zona Văii Secaşelor, în toate satele din jurul oraşului cunoscut pentru staţiunea balneară, a scăzut semnificativ, ceea ce înseamnă că mai multe vieţi vor fi salvate. Comune precum Şura Mică, Loamneş sau Păuca intră de acum în zona de lucru a centrului de la Ocna Sibiului şi beneficiază de servicii medicale de urgenţă mult mai rapide decât cele de până acum, când echipele din Sibiu asigurau aceste intervenţii într-un timp mult mai mare, de cele mai multe ori din cauza traficului aglomerat.
Mai multe vieţi salvate
La inaugurarea şi sfinţirea centrului SMURD au fost prezenţi prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, colonelul Laurenţiu-Cosmin Balcu, primarul din Ocna Sibiului, Ioan Balteş, primarii comunelor din jurul oraşului, paramedici şi mulţi alţi invitaţi.
După oficierea slujbei de sfinţire împreună cu preoţii din oraş, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a binecuvântat pe cei 11 paramedici şi a felicitat autorităţile care au facilitat deschiderea acestui centru SMURD.
„La această rugăciunea de binecuvântare şi de invocare a harului dumnezeiesc asupra celor care vor lucra în această instituţie deosebită, atât de mult folositoare nouă tuturor, adăugăm şi felicitările şi binecuvântarea noastră, pentru cei care au realizat această lucrare. Este un lucru foarte mare să putem interveni în cazuri de urgenţă şi aceşti oameni minunaţi din cadrul SMURD salvează vieţi. Vă rugăm să primiţi din partea noastră gratitudinea şi preţuirea noastră“, a spus ierarhul.
Au urmat mesajele de felicitare din partea oficialităţilor, prin care s-a prezentat proiectul de extindere SMURD şi s-a subliniat rolul major al acestei instituţii în comunităţile din judeţul Sibiu.
„Este o zi foarte importantă pentru oraşul nostru şi pentru cele patru comune vecine nouă, Şura Mare, Loamneş, Păuca şi Ludoş. După calculele mele, timpul de acţiune se reduce cu două de minute faţă de intervenţia echipajelor din Sibiu“, a spus primarul Ioan Balteş.
Ceremonia s-a încheiat cu tăierea panglicii, moment prin care s-a inaugurat sediul noului punct de lucru SMURD. Invitaţii au avut posibilitatea mai apoi să viziteze sediul şi să vadă unităţile mobile de intervenţie şi echipajul din dotarea celor 11 paramedici.