„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
IPS Mitropolit Andrei a resfinţit capela Penitenciarului din Bistriţa
Capela din Penitenciarul Bistriţa, aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, a fost resfinţită sâmbătă, 27 iunie, de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Slujba de resfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârşită pe altarul de vară din curtea penitenciarului, de IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, alături de Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord şi un sobor de peste 25 de preoţi. Au participat la slujbă, pe lângă personalul instituţiei, peste 200 de deţinuţi, preoţi şi credincioşi din parohiile oraşului, precum şi oficialităţi judeţene.
IPS Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe deţinuţii prezenţi la Sfânta Liturghie, să se pocăiască şi să nu mai repete greşelile din trecut.
PS Episcop Macarie a explicat în cuvântul său de ce sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt numiţi ocrotitorii penitenciarelor, spunând că ei le arată credincioşilor cum să dobândească adevărata libertate în Mântuitorul Iisus Hristos.
Directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul Ioana Morar, a arătat că pentru cei aflaţi în detenţie partea spirituală este elementul cheie în ceea ce înseamnă procesul de reintegrarea în societate.
La final, Părintele Mitropolit Andrei l-a ridicat pe părintele Ioan Vlaşin la rangul de sachelar şi a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care l-au ajutat în misiunea sa de a construi un locaş de rugăciune.
Tot în semn de apreciere pentru munca depusă în realizarea acestei capele, directorul penitenciarului Bistriţa, comisarul şef Lucian Siman, a primit din partea IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei distincţia „Crucea Transilvană“.
Deţinuţii au primit din partea ierarhului cărţi de rugăciune şi iconiţe, alături de îndemnul de a fi puternici şi statornici în credinţă.
Locaşul de cult a fost târnosit în 1997 de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu. În ultimul an s-a realizat pictura locaşului de cult în stil bizantin şi alte lucrări interioare. În prezent, capela ocrotită de „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă“, este loc de rugăciune şi reculegere pentru cei din detenţie. Aceştia participă la slujbele religioase oficiate de părintele Ioan Vlaşin şi la discuţii şi programe catehetice.