„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
IPS Mitropolit Andrei a vizitat persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bistrița
Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte în data de 29 iunie „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Cu această ocazie, în cursul zilei de miercuri, 27 iunie, Penitenciarul Bistrița a organizat „Ziua porţilor deschise”, eveniment prin care reprezentanții societății civile au avut posibilitatea de a vizita instituția.
Joi, 28 iunie, la sediul Penitenciarului Bistrița, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta instituției. La slujbă au participat atât personalul angajat, autorități locale cât şi persoane private de libertate. În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a adresat tuturor îndemnul de a urma exemplul Sfinților Apostoli de a fi puternici și statornici în credință. Deținuții au primit din partea ierarhului, cărți de rugăciune și iconițe. La final a fost sfințită o nouă troiță, ridicată la inițiativa conducerii penitenciarului. La slujba religioasă au putut participa și membri ai societății civile.
Capela din incinta Penitenciarului Bistriţa a fost resfinţită în anul 2015 de IPS Mitropolit Andrei. Aici slujește preotul misionar Ioan Vlașin. În prezent, capela ocrotită de „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” este loc de rugăciune și reculegere pentru cei din detenție. În fiecare săptămână, miercurea, vinerea și duminica, deținuții participă la Sfânta Liturghie. Tot aici mai au loc discuții și programe catehetice. Pe parcursul anului, deținuții învață colinde și diferite cântări bisericești, iar în posturile de peste an vizitează diferite case pentru vârstnici pe care îi bucură cu cântările lor. În fiecare an, însoțiți de preotul penitenciarului, persoanele private de libertate vizitează mai multe mănăstiri aflate în apropierea instituției, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.