„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Lansare de carte la Făgăraș
În „Sala Tronului” de la Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat” (Cetatea Făgărașului), a avut loc o seară de cultură și spiritualitate intitulată „Dor de Dumnezeu”. În cadrul evenimentului a avut loc lansarea cărții „Dor de zbor pe aripi de psaltire...” scrisă de Doina Pieper. La manifestarea culturală a participat Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, preotul Cornel Urs, protosinghelul Mihail – duhovnicul Schitului Chirpăr, părintele nevăzător Stelian de la Arhiepiscopia Tomisului, protopopul Ion Tărcuţă, părinți călugări de la Mănăstirea „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, precum și alți prieteni ai autoarei cărții și ai mănăstirii.
Doina Pieper este o fiică a Făgărașului care, după o perioadă îndelungată perioadă petrecută în străinătate, la revenirea în țară merge, ca în copilărie, la mănăstirea din Sâmbăta de Sus și petrece un timp aici în meditație și rugăciune, sub îndrumarea duhovnicului.
La inspirația acestor locuri scrie această carte, „Dor de zbor pe aripi de psaltire...”, având texte pe cât de simple, pe atât de speciale.
„Secvențele ce se succed în timp și în afara lui sunt metafore ale existenței și semne ale unei maturizări spirituale. Între prolog și revelația răscrucii, ele pendulează între ieri și azi, între lume și mănăstire, când în zbor pe aripi de psaltire, când în unduiri de valuri, când în virevolte făcute cu lejeritatea dansului de fluture. Textele se supun mai multor modalități de lectură, dar nu vor corespunde niciodată complet unei realități istorice date. Și asta pentru că sunt texte menite nu să informeze, ci să descopere”, spune prof. Eugenia Drișcu despre această carte.
Au luat cuvântul părintele Mihail și părintele Stelian, lecturând și prezentând înțelesuri ale textului, părintele Cornel Urs a vorbit despre părinții de la Sâmbăta de Sus, iar la finalul prezentării a luat cuvântul Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. La sfârșitul prezentării cărții a avut loc un recital de muzică bizantină cu participarea arhidiaconului protopsalt Mihai Bucă. De asemenea, cu această ocazie, a fost prezentată și o mică expoziție de fotografie dedicată Mănăstirii”Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus. (Ierod. Ciprian Păsărică)