„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Liceeni din Sibiu au plantat copaci la Marpod
Un grup de 15 elevi de la trei licee din Sibiu a plantat marți, 21 martie, peste 300 de puieți în apropiere de localitatea Marpod, de pe Valea Hârtibaciului din județul Sibiu. Activitatea a făcut parte din Campania „Protejăm mediul, trăim sănătos!”, inițiată de Arhiepiscopia Sibiului.
Prin această activitate, elevii sibieni au avut posibilitatea să-și dovedească grija față de mediul înconjurător și disponibilitatea de a participa la acțiuni de voluntariat menite, pe de-o parte, să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor aduse de defrișările din ultima vreme, iar, pe de altă parte, să sensibilizeze tinerii cu privire la implicarea benevolă în acțiuni educative.
La activitatea de plantare de lângă Marpod au participat elevi de la Liceul de Artă, de la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” și de la Colegiul Economic „George Barițiu”. Organizatorii acestei acţiuni au fost Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, Departamentul pentru Tineret al eparhiei și Direcția Județeană Silvică.
„Activitatea face parte din Campania «Protejăm mediul, trăim sănătos!», aflată la a doua ediție și ne dorim ca prin astfel de acțiuni să-i determinăm pe tineri să respecte mediul înconjurător și să ajute la conservarea lui”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.
Organizatorii și-au propus prin această activitate să stimuleze și voluntariatul în rândul tinerilor din Sibiu.
„Elevii au fost învățați de reprezentanții Direcției Silvice cum să planteze puieții și totodată au fost entuziasmaţi de această acțiune și de voluntariatul pe care pot să-l facă în sprijinul naturii”, ne-a spus Alexandru Dădîrlat de la Departamentul de Tineret.
„Un copac în plus înseamnă mai mult oxigen”
Tinerii au participat cu mult interes la activitate și au transmis mesaje către societate cu privire la ceea ce trebuie să facă fiecare pentru a păstra mediul înconjurător în condiții cât mai bune.
„Am ales să particip la această acțiune deoarece vreau să trag un semnal de alarmă asupra pericolului adus de defrișări. Constatăm cu stupoare că «aurul verde» al țării, adică pădurile, sunt distruse și, alături de colegii mei, vreau să plantăm cât mai mulți copaci, pentru că un copac în plus înseamnă mai mult oxigen și o lume mai bună”, ne-a spus Vicențiu Bucur, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic.
„Nu este prima dată când plantez copaci. Este o activitatea educativă și este frumos să venim aici cu toții să plantăm, având în vedere cât de mult se defrișează”, ne-a spus Alexandru Rusu, din clasa a X-a la Liceul de Artă.
„Este prima dată când plantez și că simt că facem ceva pentru natură. Este un pic greu la început, dar apoi te înveți”, ne-a spus Andrei Zavragiu, elev în clasa a X-a la Liceul de Artă.