„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Liturghie arhierească la biserica Liceului Teologic din Făgăraș
Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie marți, 29 mai, la Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul” a Liceului Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, cu ocazia sfârșitului de an școlar.
Ierarhul a liturghisit alături de protopopul de Făgăraș I, Marius Corlean, de preotul Vasile Stan și un sobor de preoți profesori ai Liceului Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din oraș. În biserică, alături de directoarea liceului, au fost prezenți absolvenții clasei a XII-a, care l-au avut ca diriginte pe părintele profesor Gheorghe Bica. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de elevi teologi condus de părintele profesor Gheorghe Malene. Parafrazând un părinte profesor al Facultății de Teologie din Sibiu, PS Episcop Ilarion și-a început cuvântul de învățătură spunând că „tinerii sunt înfrumusețarea vieții și a neamului (…) De la tineri se așteaptă ca să se preia ceea ce au început înaintașii lor să construiască, ce au gândit aceștia și mai mult să facă și alte lucruri pe care ei încă n-au ajuns să le înceapă”. Ierarhul le-a adus aminte tinerilor că Mântuitorul și-a început activitatea misionară la 30 de ani, timp de numai trei ani, și a mustrat pe Sfinții Apostoli spunându-le să lase copiii „să vină la Mine căci a unora ca aceștia este Împărăția Cerurilor”. Cel mai tânăr dintre Apostoli, Sfântul Ioan Evanghelistul, era mai iubit de Mântuitorul pentru râvna și dragostea lui pentru Domnul Hristos, iar Mântuitorul a înviat din morți doi tineri: pe fiica lui Iair și fiul văduvei din Nain. Ierarhul a oferit şi alte exemple de tineri care ar putea fi modele pentru tinerii din prezent: cei doi buni prieteni Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigore Teologul, alți doi buni prieteni; Sfinții Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, care au plecat în Țara Sfântă și Egipt pentru a se îmbunătăți duhovnicește; Sfântul Arhidiacon Ștefan; copiii Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu: Constantin, Ștefan, Radu și Matei care au mărturisit credința cu preţul vieţii; Sfântul Ioan Valahul; Sfântul Ioan de la Prislop, şi alte exemple de tineri sfinți.
„Căutați să învățați pentru că ce faceți acum este ca o temelie la o casă, dacă temelia este solidă, atunci casa nu poate fi dărâmată. Așa și voi, dacă căutați să vă îmbogățiți cu cunoștințe cât mai multe nu vă poate clinti nimeni din viața voastră, puteți să treceți mai ușor peste încercările vieții. Căutați cât mai mult să fiți aproape de Dumnezeu pentru că fără Hristos nu putem face nimic”, a încheiat PS Episcop Ilarion Făgărășanul.
Părintele Gheorghe Bica a încheiat cu un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu pentru cei patru ani de studiu, cu realizări pe plan educativ. Acesta a mulțumit profesorilor care au contribuit la formarea tinerilor, PS Ilarion Făgărășanul pentru prezența sa în mijlocul elevilor şi absolvenților, care s-a rugat pentru aceștia și pentru școală. La final, PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a miruit și a împărțit iconițe tuturor.