„După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arătă în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe Mama Sa, fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod va căuta Pruncul ca
Liturghie arhierească, la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu
La sărbătoarea Sfântului Mucenic Haralambie, în sâmbăta moșilor de iarnă, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu.
Ierarhul a liturghisit la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu, iar din sobor au făcut parte: protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, paroh al bisericii sibiene, și cu pr. Ciprian Cândea, consilier eparhial.
Credincioșii din Sibiu au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească și s-au rugat pentru odihna sufletelor celor adormiți în Domnul.
În cuvântul de învățătură PS Episcop Ilarion Făgărășanul a făcut referire la învățăturile ce se desprind din pericopele evanghelice din săptămânile ce premerg Postul Sfintelor Paști: rugăciunea (Evanghelia din Duminica Vameșului și a Fariseului) și mila lui Dumnezeu (Evanghelia din Duminica Fiului Risipitor). Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să înceapă postul cu participarea la slujbele Bisericii din această perioadă și cu primirea Sfintei Taine a Spovedaniei. În final, Părintele Episcop Ilarion Făgărășanul s-a referit la pomenirea de peste an a celor adormiți. După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba parastasului împreună cu soborul slujitor și a spovedit mai mulți credincioși.
Filantropie și misiune
Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu este reprezentativă pentru locașurile de cult zidite după evenimentele din decembrie 1989 în cetatea transilvăneană. Biserica a fost ridicată în perioada 2001-2006 și a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la hramul din anul 2006. În anul 2014 a avut loc sfințirea picturii interioare, realizată în tehnica „fresco”.
În noiembrie 2017 s-au împlinit zece ani de când, la demisolul bisericii, funcționează o cantină socială unde primesc zilnic hrană peste 50 de persoane nevoiașe, cu probleme materiale care nu le permit o viață normală. Hrana este oferită de biserica sibiană împreună cu Fundația „Papageno” din Elveția, iar proiectul este intitulat „Dăruind vei dobândi!”. Proiectul a fost precedat de o altă activitate filantropică: în iarna anului 2006, peste 70 de oameni ai străzii și-au găsit adăpost în demisolul locașului de cult și primeau aici un ceai cald și bunuri de strictă necesitate. Încă de atunci a început colaborarea cu Fundația „Papageno” din Elveția, iar din toamna anului 2007 a început să funcționeze cantina socială. (Arhid. Ciprian Păsărică)