„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Liturghie arhierească la Săcel, Protopopiatul Vişeu
Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat vineri, 31 martie, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în Parohia Săcel din Protopopiatul Vișeu şi a sfinţit o icoană a Maicii Domnului adusă de la Schitul Românesc Prodromu, din Muntele Athos.
IPS Mitropolit Andrei, însoţit de la centrul eparhial din Cluj-Napoca de consilierul pentru misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama şi protopopul de Dej, Ioan Buftea, a sfinţit, la Parohia Săcel din Protopopiatul Vișeu, o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița, adusă de o delegaţie de la Schitul Prodromu din Muntele Athos. Parohul Dumitru Iuga și consiliul parohial au făcut solcitarea pentru a primi icoana în urmă cu trei ani când, în semn de cinistre a Maicii Domnului, biserica a primit și al doilea hram, cel al Cinstirii Icoanei Prodromița.
După sfinţirea icoanei a urmat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, iar din sobor au făcut parte şi parohul de Săcel I, Dumitru Iuga, preoți din Săcel şi din împrejurimi, stareți și duhovnici de la mănăstirile din Maramureșul Voievodal. Răspunsurile au fost date de călugării de la Schitul Prodromu iar la momentul împărtășaniei, când peste 200 de credincioși au primit Trupul și Sângele Domnului, corul bisericii a intepretat pricesne.
În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre pocăință și post şi le-prezentat două modele de oameni care au ştiut să se pocăiască, Sfântul Ioan Scărarul şi Sfânta Maria Egipteanca. IPS Mitropolit Andrei a subliniat că „Sfântul Ioan Damaschinul defineşte cel mai bine pocăinţa: «Pocăinţa este întoarcerea cu părere de rău, cu lacrimi, cu post de la păcat la virtute şi de la Diavolul la Dumnezeu». Şi atunci, noi, creştinii nu ne întristăm, ci ne bucurăm când vine Postul Mare, pentru că este perioadă de pocăinţă absolută”. IPS Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe credincioşi să postească de „bucate şi de răutate”, iar care sunt bolnavi şi nu pot posti de bucate, să postească de răutate, ca şi ceilalţi. De asemenea, ierarhul le-a spus celor prezenţi că „un post, ca să fie primit de Dumnezeu, trebuie adăugată şi milostenia, fapte de filantropie”.
Pentru activitatea pastoral-misionară și socială, IPS Mitropolit Andrei a oferit parohului Dumitru Iuga distincţia „Crucea Arhiepiscopală” iar primarul, cosiliul și comitetul parohial diplome de aleasă cinstire. Cu această ocazie, IPS Mitropolit Andrei a primit titlul de „Cetățean de onoare” al localității Săcel, disctincţie oferită de primarul Gavril Dologa.