„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Lucrările de la Biserica „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca vor fi reluate
Pictorul Marko Ivan Rupnik de la Institutul de Arte Orientale, „Centro Aletti”, din Roma, a venit la Cluj-Napoca pentru a pregăti ultima fază a lucrărilor de la biserica ortodoxă „Schimbarea la Față” din municipiu. El s-a întâlnit joi dimineața cu părintele Titus Moldovan și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului, pentru a discuta despre finalizarea lucrărilor.
Apoi, la Biserica „Schimbarea la Față”, de pe Bulevardul Eroilor, s-au reunit toți clericii din cele trei cercuri preoțești din Cluj. Cu acest prilej, pictorul italian și-a prezentat viziunea în ceea ce privește mozaicul realizat în interiorul bisericii. Maestrul a spus că acesta reprezintă o încercare de a recupera arta iconografică a primului mileniu.
Marko Rupnik a declarat că echipa lui începe munca, în fiecare zi, cu Dumnezeu: „Când lucrăm, începem fiecare zi cu Sfânta Liturghie, pentru a fi o adevărată biserică, o biserică euharistică. Iar dacă acești pereți sunt un portret, eu nu pot să-mi fac autoportretul dacă nu știu cine sunt. De aceea trebuie să descopăr cine sunt, iar dacă în Sfânta Euharistie noi primim viața lui Dumnezeu, eu trebuie să văd această viață în timpul muncii. Suntem din 14 națiuni și din trei tradiții bisericești: ortodocși, greco-catolici și romano-catolici. Pe mine mă interesează dacă între noi există iubire, pentru că unde există iubire acolo este Dumnezeu. Pentru mine aceasta este Biserica”. Lucrările în tehnica mozaic, de la Biserica „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca au început în 2006 și se speră finalizarea lor până în 2016.