„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Marii tipografi şi dascăli braşoveni, omagiaţi la Săcele
La sediul Protopopiatului Săcele a avut loc, la finalul săptămânii trecute, sedinţa administrativă a preoţilor din protopopiat. Cu această ocazie au fost anunţate concursuri şi tabere destinate copiilor şi tinerilor, organizate în acest an şi au fost prezentate ultimele noutăţi editoriale ale Editurii „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului. La şedinţă, pr. Vasile Oltean a evocat marii tipografi braşoveni.
Invitatul preoţilor din Protopopiatul Sălişte a fost pr. prof. dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului „Prima Şcoala Românească” din Scheii Braşovului, care a prezentat mai multe date despre instituţia pe care o conduce şi despre tipografii şi dascălii braşoveni care au lăsat o bogată moştenire culturală. Prelegerea face parte din seria de activităţi dedicate „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”.
Protopopul de Săcele, Sorin Şerban, a prezentat volumul de predici al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, apărut recent la Editura „Andreiana” şi intitulat „Din exilul păcatului la Masa Împărăţiei”. Cu această ocazie, preoţii au avut posibilitatea să afle mai multe şi despre „Îndrumătorul Bisericesc” pe anul 2016, apărut la aceeaşi editură eparhială.
Părintele Sorin Şerban a prezentat, apoi, preoţilor din protopopiat condiţiile de participare şi desfăşurare ale Concursului de fotografie „Crucea în ipostază cotidiană”, lansat recent de Arhiepiscopia Sibiului, prin Sectorul Cultural, precum şi cele ale Concursului Naţional „Icoana Ortodoxă - lumina credinţei”. De asemenea, protopopul de Săcele a oferit date referitoare la taberele organizate de Centrul de copii şi tineret „Sfântul Sebastian” din Braşov în anul 2016.
Şedinţa preoţilor din Protopopiatul Săcele s-a încheiat cu o evaluare a activităţii de strângere a semnăturilor pentru revizuirea articolului 48, aliniatul 1 din Constituția României în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, conforme cu familia tradiţională creştină.