„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
„Marşul pentru Viaţă” în eparhiile transilvane
În principalele oraşe din Arhiepiscopia Sibiului va avea loc sâmbătă, 26 martie, „Marşul pentru Viaţă” care în acest an are tema „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”. Organizatorii şi participanţii vor transmite societăţii un mesaj de conştientizare a valorii pe care o are fiinţa umană încă din stadiul embrionar. La Cluj-Napoca „Marşul pentru Viaţă” va avea „Pro viaţă, pro familie”.
Organizat în luna martie în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova, „Marşul pentru Viaţă” este un eveniment prin care se doreşte implicarea a cât mai multor membri ai societăţii în sprijinirea femeilor însărcinate, aflate în dificultate în familie şi în pericol de a recurge la avort.
La Sibiu, „Marşul pentru Viaţă” este organizat de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Sibiu, Asociaţia Părinţi pentru Viitor şi Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului. Conform unui comunicat al organizatorilor, marşul va începe sâmbătă, 26 martie, la ora 13.00, de la Catedrala Mitropolitană şi va continua pe străzile din centrul oraşului.
„Prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor realităţi: existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii; situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc. pot aduce femeia într-o criză de sarcină; răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat; persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere; necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină”, se arată în comunicat.
Braşovenii sunt aşteptaţi la eveniment tot pe 26 martie, de la ora 14.00, pe traseul Biserica „Înălţarea Domnului” (punct de pornire Biserica de Lemn - Centrul Civic) – Bulevardul „15 noiembrie” – Strada „Iuliu Maniu” – Strada „Nicolae Iorga” – Biserica „Buna Vestire” – Parcul Central – Zona Modarom – Strada „Republicii” – Piaţa Sfatului – Strada „Mureşenilor” – Strada „George Bariţiu” – Maternitate – Strada „George Bariţiu” – Piaţa Sfatului.
Marşul este organizat de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Braşov, iar mesajul transmis este: „Binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, şi familia şi societatea au de câştigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, şi femeile aflate în criză de sarcină, în particular.
„Marşul pentru Viaţă” la Cluj-Napoca
Şi anul acesta, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Cluj Napoca, va organiza împreună cu alte asociaţii „Marşul pentru Viaţă”, în data de 26 martie, cu tema „Pro viaţă, pro familie”. Acțiunea va începe în Piaţa Unirii, de la ora 11:30, cu o binecuvântare adresată celor prezenţi de către Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Apoi, participanţii vor parcurge un traseu stabilit prin centrul oraşului.
„Adresăm invitaţia noastră şi îndemnul Înaltpreasfinţitului Andrei de a participa la acest marş pentru viaţă, către toate parohiile din Cluj -Napoca, preoţi şi mireni”, anunţă organizatorii, ASCOR Cluj.
De asemenea, ASCOR Cluj va organiza şi o conferinţă, în data de 28 martie, la Casa de Cultură din Cluj-Napoca, de la ora 19:00, la care va participa ca invitat doctorul Ionel Cioată, specialist în obstetrică-ginecologie din Timişoara care a renunţat să facă avorturi şi este un militant pentru încetarea avorturilor şi a susţinerii familiei, a copiilor, a vieţii.
Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” este susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, precum şi a familiei tradiționale și a valorilor acesteia. La marş sunt invitaţi să participe toţi cei care cred că avortul în toate formele lui este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, şi doresc să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj-Napoca, după cum susţin organizatorii.