„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Masă rotundă cu tema „Credință și cunoaștere pe Cărarea Împărăției“ închinată duhovnicului Arsenie Boca, la Deva
În sala mare a Teatrului de Artă din Deva, a avut loc, joi, 23 martie, o masă rotundă intitulată „Credință și cunoaștere pe Cărarea Împărăției“, manifestare închinată vieții și operei marelui duhovnic contemporan Arsenie Boca de la Prislop, Hunedoara.
Manifestarea a început cu o cuvântare introductivă susţinută de pr. prof. dr. Vasile Vlad, care a subliniat statura duhovnicească a părintelui Arsenie Boca, cel supranumit, de către creștinii ortodocși contemporani, „Sfântul Ardealului”.
Au luat, apoi, cuvântul, rând pe rând, patru conferențiari proveniți din domenii de cercetare distincte: dr. Andrei Dorobanțu (fizician și cercetător teoretician în cadrul Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele, judeţul Ilfov), Adrian Nicolae Petcu (istoric, cercetător al fenomenului concentraționar românesc), pr. prof. dr. Răzvan Lucian Petcu (fizician, preot în Parohia Drăgănescu din judeţul Giurgiu, a cărei biserică a fost pictată de ieromonahul Arsenie Boca) și prof. dr. Marius Vasileanu (antropolog, coordonator al volumului „Altfel despre Părintele Arsenie Boca”).
În cea de a doua parte a acestei întâlniri - prilejuită și de „Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti” şi „Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română, părintele Arsenie Boca fiind unul dintre miile de arestați, interogați și torturați pentru că L-a mărturisit și a slujit lui Hristos, – a avut loc un dialog cu publicul, răspunsurile oferite la întrebările adresate contribuind la o mai bună cunoaștere a moștenirii duhovnicești a părintelui Arsenie Boca.