„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Monument închinat eroilor la cimitirul de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brașovul Vechi
Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit joi, 6 decembrie, monumentul eroilor din cimitirul de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brașovul Vechi. La slujba de sfințire au fost prezenți numeroși credincioși din cele două parohii arondate locașului de cult, precum și reprezentanți ai mai multor instituții brașovene, cum sunt Consiliul Județean Brașov, Inspectoratul Județean de Jandarmerie și unități militare din oraș.
După sfințirea monumentului închinat eroilor brașoveni și a altor eroi care au căzut la datorie în timpul războiului de reîntregire a patriei, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe cei care au făcut posibilă realizarea acestui monument.
„Cel mai potrivit lucru pe care poate să-l facă o ființă umană este de a fi recunoscătoare față de trecut, ca să putem prețui prezentul și mai ales să avem o șansă și în viitor. Împreună cu toate instituțiile Statului am reușit să înălțăm, să reabilităm anumite monumente care ne vor aduce aminte și de acum înainte că cei care și-au dat viața pentru noi, întâi de toate cei care au murit în război, stau la temelia vieții noastre de astăzi”, a spus ierarhul.
Ceremonia a continuat evocarea, de către organizatori, a jertfelor brașovenilor din timpul primului război mondial și nu numai. Părintele Ionuț Margin de la Parohia Brașovul Vechi I a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect al comunității, iar copiii de la biserica brașoveană au interpretat mai multe cântece patriotice.
„Mulțumesc tuturor celor are au venit astăzi aici ca împreună să receptăm pentru comunitatea brașoveană acest monument închinat jertfei celor are s-au născut aici, la Brașov și au murit în timpul războiului de reîntregire în diferite părți ale țării și ale lumii și celor care în primul val de intrare a românilor în Brașov și-au găsit odihna în acest cimitir al Brașovului Vechi”, a spus părintele Ionuț Margin. Ceremonia s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori de către reprezentanții mai multor instituții brașovene.