„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Muzică religioasă şi concerte caritabile, în aşteptarea Învierii Domnului
Numeroase concerte corale de muzică religioasă transmit trăirea duhovnicească specifică acestei perioade prepascale. Unele concerte au şi un scop caritabil, astfel încât credincioşii au posibilitatea de a oferi sprijin celor aflaţi în suferinţă.
Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, a susținut un concert de muzică religioasă specifică acestei perioade prepascale. Concertul a avut loc în Catedrala mitropolitană din cetatea transilvană, după Denia din Duminica Floriilor, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Din repertoriu au făcut parte: „La râul Vavilonului” de Gavriil Musicescu, „Fericit Bărbatul” de T. Teodorescu, fragmente din Oratoriul bizantin de Paști al lui Paul Constantinescu și „Ziua Învierii” de I. D. Chirescu. La finalul concertului, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, arhimandritul Macarie Țuțul, a mulțumit coriștilor pentru cântările interpretate, prin intermediul cărora credincioșii și preoții prezenți au intrat în atmosfera duhovnicească a Săptămânii Mari.
Concert la Catedrala din Deva
La Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, a avut loc concertul tematic „Privegheați și vă rugați”, cu piese corale specifice Postului Mare, susținut de către Corala mixtă și Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijate de arhidiaconul Daniel Balea. Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei a luat ființă în toamna anului 2010, urmând tradiției din eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. Corala este compusă din preoți, diaconi și teologi din protopopiatele Deva, Orăștie, Brad și Hațeg. Corala mixtă a Episcopiei Devei și a Hunedoarei este o apariție mai nouă în viața liturgică a Catedralei Episcopale din Deva, ea oferind răspunsurile la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Duminicile și Praznicele de peste an. Elementul inedit al evenimentului coral din seara premergătoare săptămânii Pătimirilor Domnului Iisus Hristos l-a constituit simbioza dintre cele două corale, fiind pentru prima dată când concertează în această formulă în Catedrala Episcopală din Deva.
Concert caritabil la Făgăraș
La Casa de Cultură din Făgăraș a avut un concert caritabil intitulat „Dar din dar se face rai”. Evenimentul a fost organizat de Hospice „Casa Speranței” și Casa de Cultură Făgăraș pentru a sprijini pacienții cu boli incurabile aflați în atenția Hospice-ului „Casa Speranței”. La concert a fost prezent și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Pe scenă au urcat Corul Liceului „St. O. Iosif” din Rupea, județul Brașov, Corul „Anghelos” al Protopiatului Rupea, Corul Catedralei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraș, Corul „Byzantion” din Iași, artistul de muzică populară Sebastian Stan din Sibiu, trupa de teatru „ArtAtack” din Sibiu și Grupul de muzică tradițională românească „Junii” Sibiu.
Concert caritabil al olimpicilor clujeni
Elevii olimpici ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, au susţinut un concert caritabil la Sala Reduta a Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca. Concertul a avut ca scop ajutorarea unei fetiţe, Maya, care are nevoie de un tratament medical de specialitate, în străinătate. De asemenea, pentru ajutoarea acestei fetiţe s-au făcut colecte de ajutorare și în Parohia „Sfânta Treime” din Baciu, Protopopiatul Cluj I, al cărei paroh este Dumitru Boca, precum şi în Parohia „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” tot din localitatea Baciu unde locuiește fetița împreună cu părinţii şi cu fratele ei mai mic.