„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Nou preot în Parohia Mihăiești, cu filia Topa Mică, Protopopiatul Huedin
Credincioșii din Parohia Mihăiești, cu filia Topa Mică, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat noul paroh, Aurel Duca, la finalul anului trecut. Parohia Mihăiești, cu filia Topa Mică, a rămas vacantă în urma pensionării părintelui Ioan Pașca, la limită de vârstă.
La biserica parohială din Mihăiești a fost săvârșită Sfânta Liturghie, iar din soborul de preoți au făcut parte Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, părintele Dan Muntean – secretarul protopopesc, Ioan Pașca, fostul paroh din Mihăiești și părintele Aurel Duca, noul paroh. În cadrul cuvântului de învățătură, protopopul Dan Lupuțan a subliniat importanța virtuții smereniei, pe care a practicat-o Mântuitorul Iisus Hristos încă de la nașterea Sa, în ieslea din Betleem. După otpustul Sfintei Liturghii, protopopul i-a mulțumit părintelui Pașca Ioan, pentru întreaga activitate desfășurată timp de 42 de ani în Parohia Mihăiești cu filia Topa Mică. În semn de apreciere, i-a oferit „Diploma Omagială Protopop martir Aurel Munteanu”. Părintele Ioan Pașca a mulțumit credincioșilor pentru perioada petrecută împreună.
În continuare, protopopul a citit Decizia de numire a noului paroh, semnată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, după care, conform tradiției, i-a înmânat părintelui Aurel Duca în mod simbolic, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile celor două biserici. În cuvântul său de bun venit, noul paroh a adus mulțumiri lui Dumnezeu, ierarhului, protopopului, familiei și credincioșilor.
La final, protopopul Dan Lupuțan i-a urat fostului paroh pensie îndelungată, cu sănătate, iar noului paroh, preoție îndelungată și rodnică.
Parohia Mihăiești, cu filia Topa Mică, a rămas vacantă în urma pensionării părintelui Ioan Pașca, la limită de vârstă. În urma examenului, care a avut loc la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător părintele Duca Aurel, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj- Napoca.
Biserica din Mihăiești este pusă sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și datează din anul 1862. Biserica din Topa Mică are hramul „Sfânta Treime” și a fost edificată în anul 1901. Filia Topa Mică este recunoscută prin faptul că aici s-a născut poetul Ioan Alexandru.