„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
O masă caldă pentru persoanele defavorizate din Rupea
La începutul lunii februarie din acest an s-au împlinit doi ani de la iniţierea proiectului social „Un salut săptămânal al dragostei creştine - O masă caldă pentru aproapele nostru”, organizat de Parohia Ortodoxă Rupea II cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Protopopiatul Rupea.
Proiectul „O masă caldă pentru aproapele nostru” al Parohiei Rupea II, are ca beneficiari 49 de persoane selectate prin rotaţie dintre persoanele în vârstă, dintre persoanele văduve care nu au copiii aproape, persoanele bolnave, singure şi persoanele aflate în dificultăţi materiale, indiferent de apartenenţa etnică sau religioasă, aflate în perimetrul parohiei.
Acţiunea a pornit din dorinţa de a fi aproape de cei însinguraţi, bolnavi sau în lipsuri şi din considerentul că, a oferi o dată pe săptămână un prânz cald, este un minim gest cu rol de îmbărbătare a acestor persoane, de încurajare şi de încredinţare că nu sunt singuri, că oamenii bisericii formează o familie mai mare, din care fac parte şi ei, chiar dacă sunt în vârstă şi în suferinţe.
Hrana caldă a fost pregătită în primele luni din 2014, în regie proprie, la casa parohială, iar de un an şi jumătate este pregătită la restaurant, de unde este adusă şi împărţită în caserole de unică folosinţă (de 750 de grame) şi împărţită prin voluntari la casele oamenilor. Ziua în care ajunge masa caldă la vârstnici este joia, ziua din săptămână închinată Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul bisericii şi al parohiei.
Proiectul oferă celor din parohie şansa să înţeleagă pe viu cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: „Dragostea este bucuria de a face altora bucurii”.
Proiectul social-misionar se desfăşoară cu ajutorul comunităţii de credincioşi şi cu implicarea familiei Cornelia şi Ioan Lemnaru, patronii restaurantului Ionuţ Turism.
Biserica „Sfântul Nicolae” din Rupea a fost construită în perioada 1791-1794. În ultimii ani, biserica a fost supusă unor ample lucrări de restaurare şi consolidare. Din 2006, o anexă gospodărească din incinta bisericii a fost reabilitată, iar spaţiul a fost folosit pentru amenajarea unui muzeu parohial. În colaborare cu mai multe asociaţii umanitare, Parohia Rupea II organizează mai multe activităţi filantropice. De asemenea, la biserică s-au organizat periodic meditaţii gratuite la franceză şi engleză, oferite de cadre didactice din Rupea, precum şi un atelier de pictură de icoane.