„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Oaspeți la Seminarul din Brașov
Elevii și dascălii Seminarului Teologic „Dumitru Stăniloae” din Brașov au primit vizita colegilor de la mai multe școli din apropierea orașului de la poalele Tâmpei. Vizita a avut loc luni, 14 noiembrie, când dascălii și elevii școlii teologice brașovene s-au pregătit duhovnicește pentru intrarea în Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Grupul de vizitatori a fost format din 250 de elevi și profesori de la școlile din mai multe localități din vecinătatea Braşovului. Activitatea a fost inițiată și organizată de părinții profesori Vasile Goian de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov și pr. Ionuț-Marcel Pop de la Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae”. Evenimentul a avut valențe duhovnicești și culturale în mod special pentru elevii de clasa a VIII-a, activitatea având rolul de a-i sprijini în orientarea lor școlară.
Oaspeții au avut posibilitatea să viziteze mai multe obiective de patrimoniu național și să afle date importante despre relația dintre Biserică și Școală de-a lungul timpului. De asemenea, elevii și dascălii au fost înştiinţaţi despre activitățile școlare și duhovnicești din cadrul Seminarului Teologic de la Brașov.
„Elevii au vizitat mai întâi Prima Școală Românească pentru a afla despre începuturile tiparului, ale culturii și educației din țara noastră care au apărut și s-au dezvoltat în tinda Bisericii noastre strămoșești. Mai apoi, au fost primiți cu multă căldură în incinta actualei școli aflate sub oblăduirea Bisericii pentru a afla mai multe despre tainele vorbirii cu și despre Dumnezeu. Seminariștii i-au întâmpinat arătându-le cum Îl laudă ei pe Dumnezeu, le-au prezentat capela și rânduielile spirituale ale școlii, sălile de clasă și muzeele satului românesc și cel dedicat părintelui Dumitru Stăniloae, marele teolog roman care patronează și această școală teologică. O mică gustare oferită oaspeților a fost un bun prilej de a marca și sensul duhovnicesc al acestui timp liturgic al lăsatului secului, vreme care ne cheamă să ne pregătim și să ne curățim sufletele pentru a deveni «iesle binecuvântată» pentru Pruncul Ceresc ce ni se dăruiește”, ne-a spus pr. Ionuț-Marcel Pop. Seminarul a apărut ca secţie teologică la Şcoala Normală, în 1994, iar din anul şcolar 1999-2000, Seminarul a devenit unitate de sine-stătătoare.