„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”
Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediţia a XXI-a, faza judeţeană, va avea loc în perioada 20-21 aprilie, între orele 9:30 şi 16:00, la Biblioteca Judeţeană ASTRA, corpul B. Olimpiada este organizată de Complexul Naţional Muzeal (CNM) ASTRA şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, iar proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. La această ediţie participă 131 de mici meşteşugari din 21 de unităţi şcolare. Aceştia s-au înscris la secţiunile: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă, încondeiat ouă, ţesut la război orizontal, ţesut la război vertical, cusut, împletit, confecţionat păpuşi, confecţionat podoabe, pirogravură, xilogravură, prelucrare artistică a lemnului, mobilier pictat, pictat linguri pe lemn, prelucrare lut.
„Şapte licee din Sibiu şi Mediaş, 10 şcoli generale din Sibiu, Aţel, Cârţa, Moşna, Racoviţa, Brateiu, Gura Râului, Mediaş şi Cisnădie i-au înscris la Olimpiadă pe cei mai talentaţi copii. La fel au procedat şi cei de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Sibiu, Cluburile Copiilor din Avrig, Cisnădie şi Mediaş, dar şi Centrele Şcolare de Educaţie Incluzivă nr. 1 şi nr. 3 din Sibiu şi un atelier particular din oraşul Sălişte. Pe toată desfăşurarea evenimentului, participanţii vor fi îmbrăcaţi în costume populare“, a spus Elena Găvan, muzeograf CNM ASTRA. Participanţii pot fi urmăriţi de public pe 20 şi 21 aprilie, de la ora 13:00. Câştigătorii vor reprezenta judeţul Sibiu la faza naţională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care se va desfăşura pe 28-31 august 2016.