„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Olimpiade şi concursuri şcolare, la Zalău
Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău a găzduit etapa judeţeană pentru două concursuri la disciplina religie ortodoxă. La olimpiada de religie au fost evaluate cunoştinţele dobândite de elevi din clasele VII-XII. Judeţul Sălaj va fi reprezentat la faza naţională, care se va desfăşura la Iași, în perioada 12-15 aprilie, de următorii elevi: Iulian-Adrian Margin, clasa a VII-a și Ștefania Demian, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Bocşa, pregătiți de prof. Marinela Tiran; Christina Schinker, clasa a IX-a și Ioana Ghiurco, clasa a XI-a, Colegiul Național „Silvania” din Zalău, îndrumate de prof. Victor Dîngă; Ozana Bălăbuc, clasa a X-a, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” din Zalău, prof. Călin Micle și Ştefania Pașca, clasa a XII-a, Colegiul Național „Silvania” din Zalău, profesor pr. Călin Ciurbe. La aceeaşi unitate de învăţământ s-a desfăşurat Concursul judeţean „În lumina lui Hristos”, la care au participat 80 de elevi din clasele V-VI. La clasa a V-a locul I a fost ocupat de elevul Casian Butaș, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău, prof. Eugenia Chiș, iar la clasa a VI-a, pe primul loc s-a clasat eleva Gabriela Gârdan, Colegiul Național „Silvania” din Zalău, prof. Victor Dîngă.
La Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău s-a organizat etapa judeţeană a Olimpiadei de religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe. Primii patru elevi care s-au situat pe locul I la fiecare nivel de clasă vor participa la etapa naţională care se va desfăşura în perioada 19-22 aprilie la Baia Mare. Aceștia sunt: Casian Butaș, clasa a IX-a, Mihai Costina, clasa a X-a, pr. prof. Andrei Urs; Adrian Man, clasa a XI-a, pr. prof. Călin Ciurbe, Raul Butaș, clasa a XII-a, pr. prof. Petru Brisc. Aceste competiţii s-au dovedit a fi un prilej de a evidenţia participarea activă a elevilor la disciplina religie, precum şi implicarea profesorilor de specialitate în procesul instructiv-educativ.