„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Omagierea veteranilor de război printr-o ceremonie religoasă și militară, la Cluj-Napoca
Divizia 4 Infanterie „GEMINA” și Asociația Națională a Veteranilor de Război, Filiala „Avram Iancu” a județului Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului Judeţului Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca au organizat, vineri, 28 aprilie, începând cu ora 10.00, o ceremonie religioasă și militară, la Monumentul „Glorie Ostașului Român”, cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, conform Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat o slujbă de Te-Deum și a subliniat, cu această ocazie că „Învierea vine după Răstignire, după Moartea Domnului Iisus Hristos. Așa și bucuria și biruința vine după multă jertfă, după multă dăruire. Lucrul acesta îl știu foarte bine cei ce au luptat ca să avem o țară liberă, o țară întreagă, în care să ne bucurăm de toate binecuvântările lui Dumnezeu. Omagiu celor ce au plecat în eternitate, rugăciune de sănătate pentru veteranii care sunt împreună cu noi, iar pentru dumneavoastră, pentru toți, un gând pe care să îl puneți la suflet: nimic nu se realizează fără jertfă, prin Cruce vine bucurie la toată lumea!”.
La eveniment au mai participat, alături de prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, reprezentanți ai instituțiilor civile și militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere. După momentul depunerii de coroane și jerbe de flori, ceremonia s-a încheiat cu defilarea Muzicii Militare și a Detașamentului Gărzii de Onoare, constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj. Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 11.300 de veterani de război, circa 400 de văduve de război şi în jur de 75.500 de văduve de veterani de război.