„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Omagiu profesorului Nuţu Roşca, personalitate maramureşeană
Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat joi, 15 noiembrie, la Capela Cimitirului de Gară din Sighetu Marmaţiei, slujba de înmormântare a prof. dr. Nuţu Roşca, trecut la cele veşnice marţi, 13 noiembrie, la vârsta de 86 de ani. Din soborul slujitor au făcut parte arhim. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, protopopul Sighetului, Vasile Aurel Pop, protos. Agaton Oprişan, stareţul Mănăstirii Petrova, preoţi din parohii din Maramureş.
Prof. dr. Nuţu Roşca, doctor în filologie, a fost implicat în activitatea literară, ca redactor, conducător de cenaclu literar şi ca autor, precum şi în cea bisericească, fiind membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului timp de patru legislaturi. Printre lucrările sale literare se află şi monografiile despre mănăstirile Bârsana, Săpânţa, Moisei, precum şi volumul „Istoria Bisericii Ortodoxe Române din Maramureş”, apărut în urmă cu trei ani. Ca recunoaştere a meritelor sale, recent a fost trecut în volumul cu cele 100 de personalităţi importante ale Maramureşului care s-au născut, trăit şi lucrat în Maramureş în cei 100 de ani trecuţi de la Marea Unire din 1918, editat de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. La slujba prohodului, PS Episcop Iustin a elogiat personalitatea şi viaţa profesorului Nuţu Roşca, apreciat ca „intelectual şi dascăl mărturisitor şi mult iubitor al valorilor naţionale şi al poporului român”.