„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Braşov
Sute de braşoveni au participat la sfârşitul săptămânii trecute la conferinţa susţinutăîn Sala Mare - Patria de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula. Conferinţa a fost intitulată „Iisus Hristos, curajul nostru” şi a fost organizată de Protopopiatul Braşov şi Asociaţia „Copiii de Cristal” din oraş, organizaţie care sprijină părinţii copiilor cu autism.
Tinerii din oraş, studenţi şi elevi, preoţi şi credincioşi din parohiile braşovene au venit să asculte conferinţa părintelui Constantin Necula şi să primească întărire duhovnicească şi mângâiere sufletească pentru a parcurge cu folos perioada Postului Mare. Conferinţa a fost moderată de protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, care l-a prezentat pe oaspetele întâlnirii şi a vorbit despre parteneriatul cu Asociaţia „Copiii de Cristal” din Braşov în lupta de integrare a copiilor cu autism.
„Este o conferinţă care se adresează nu neapărat «copiilor de cristal», ci părinţilor şi nouă tuturor, pentru că nu este uşor să treci prin astfel de încercări. Noi, de câţiva ani, avem un parteneriat cu această asociaţie şi cu aceşti oameni minunaţi tocmai pentru a-i integra pe copiii aceştia în societate. Trebuie să ne obişnuim cu aceşti copii şi să avem o altă atitudine faţă de ei, iar în momentul în care îi vom iubi, vom primi dragostea acestor copii minunaţi”, a spus protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga.
„Demnitatea de a naşte copii”
Părintele Constantin Necula a explicat în cadrul conferinţei taina cea mare a Bunei Vestiri, momentul de început al operei de mântuire: „Îngerul nu a pierdut vremea. A venit şi i-a spus Fecioarei mesajul pe care l-a avut de spus, s-a întors în ceruri şi este vizibil că, în momentul în care a constatat că, prin cuvântul său şi odată cu răspunsul Maicii Domnului, Pruncul a prins viaţă în pântecele Sfintei Fecioare, el n-a mai putut să o privească pe Maria. Sfârşitul Evangheliei este: «Şi îngerul îndată a plecat». I s-a făcut frică pentru că înaintea lui stătea Mama absolută, înaintea lui stătea receptaculul absolut al dumnezeirii. Sau cum ziceau cântările din veacurile III-IV din Bizanţ: «Bucură-te, catedrală, că astăzi în pântecele tău, Fiul tău este hirotonit Arhiereu». Asta a văzut îngerul, s-a făcut mic şi a fugit în cer. L-a luat frica de ce a văzut pe pământ. El care văzuse începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor de până atunci, care se cutremurase în dese înfrângeri şi se luminase în dese biruinţe, în faţa unei puştoaice din Nazaret s-a lăsat cuprins de frică, pentru că miezul de lumină din candela pântecelui ei era Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Care primise acceptul să fie născut, nu făcut. Maica Domnului le-a dat femeilor demnitatea de a naşte copii, nu de a face copii”.
În partea de final a conferinţei, părintele Constantin Necula a răspuns întrebărilor venite din partea publicului.