„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Părintele Constantin Voicu, pomenit la un an de la trecerea la Domnul
Un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat sâmbătă, 12 noiembrie, un parastas la un an de la trecerea la cele veșnice a arhid. prof. dr. Constantin Voicu. Slujba religioasă a fost oficiată în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „ Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.
Alături de IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Laurenţiu, din sobor au mai făcut parte decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul pr. prof. dr. Aurel Pavel, cadre didactice și alți slujitori ai Domnului. La parastas au fost prezenți membrii familiei părintelui Constantin Voicu, apropiații și ucenici ai celui care a fost rector și profesor al instituției de învățământ teologic de la Sibiu.
La final, pr. lect. univ. dr. Lucian Dumitru Colda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, unul dintre ucenicii părintelui Constantin Voicu a omagiat personalitatea îndrumătorului său spiritual și academic: „Părintele Constantin a vegheat la pregătirea intelectuală a multor generații de studenți și s-a îngrijit de bunul mers al acestei înalte instituții de cultură teologică, a Facultății de Teologie din Sibiu. A făcut acest lucru în timpuri în care nu era deloc ușor să faci o astfel de lucrare. Părintele a știut cum să adune, să coalizeze în jurul sfinției sale oameni pe care i-a ajutat și cărora le-a dăruit întreaga sa atenție și întreaga sa dragoste. De aceea, părintele Constantin ne rămâne în amintire ca un om care purta grijă de Biserica lui Hristos”.
Părintele Constantin Voicu a trecut la cele veșnice pe 13 noiembrie 2015, la vârsta de 86 de ani și este înmormântat în cimitirul municipal din Sibiu. S-a născut la 5 decembrie 1929, în Braşov. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu, a continuat pregătirea la Institutul Teologic din Bucureşti, unde a obţinut titlul academic de „Doctor în Teologie”, în 1975. În perioada 1977-1978 a făcut studii de specializare post-doctorale în Elveţia, iar după ce a ocupat diferite funcţii la Institutul Teologic din Sibiu a fost rectorul acestuia în perioada 1979-1992. În 2004 a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de ofiţer din partea Preşedinţiei României, iar la 7 decembrie 2004, Universitatea din Oradea i-a decernat titlul de „Doctor Honoris Causa”. În 2013 şi Universitatea „1 Decembrie” din Alba-Iulia i-a conferit acelaşi titlu. A primit distincţia „Crucea Patriarhală” din partea a cinci Patriarhi ai României. În 2007, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a oferit distincţia „Crucea Şaguniană pentru clerici”. Opera arhid. prof. dr. Constantin Voicu însumează zece lucrări în volum şi peste o sută treizeci de studii şi articole publicate în revistele de specialitate din ţară şi străinătate.