„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Părintele Miron Mihăilescu, comemorat la Ocna Sibiului
Preoții și credincioșii din orașul Ocna Sibiului l-au comemorat sâmbătă, 16 septembrie, pe părintele Miron Mihăilescu, la 19 ani de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Pomenirea părintelui Miron Mihăilescu a fost făcută în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Ocna Sibiului, unde a regretatul preot a slujit mai bine de 50 de ani. De la trecerea sa în veșnicie în anul 1998, preoții și credincioșii din oraș îl pomenesc la fiecare Sfântă Liturghie pe cel care le-a fost părinte spiritual și îndrumător în cele duhovnicești.
Alături de credincioșii veniți în număr mare să se roage pentru odihna celui care le-a fost păstor duhovnicesc au fost prezenți și membrii familiei părintelui Miron Mihăilescu, care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de soborul de preoți și apoi la pomenirea oficiată de ierarh.
După slujba de pomenire, actualul paroh al bisericii menționate, Savu Popa, a evocat personalitatea duhovnicească și teologică a înaintașului său la slujirea din comunitatea parohială: „Părintele Miron săvârșea zilnic Sfânta Liturghie în ultima perioadă în comunitatea noastră, iar seara oficia Vecernia. A fost un slujitor deosebit de vrednic, un părinte spiritual aflat într-o relație duhovnicească apropiată cu părintele Arsenie Boca. An de an noi săvârșim această pomenire care a devenit o sărbătoare în comunitatea noastră și am dori ca ea să fie integrată anul acesta în lucrarea pe care Biserica o face închinată vrednicilor slujitori mărturisitori pentru credința și neamul nostru. Părintele a fost absolvent de teologie la Academie Andreiană din Sibiu și a rămas un colaborator apropiat al părintelui profesor Dumitru Stăniloae, desprinzând din învățătura teologică primită la catedră spiritul dogmelor, care este viu, miez de foc, prin slujirea Sfintei Liturghii și a Sfintelor Taine”.
Slujire preoțească deosebită
IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre slujirea deosebită a părintelui Miron Mihăilescu, amintindu-le datoria pe care o au de a se ruga mereu pentru odihna sufletului său: „Părintele Miron Mihăilescu a slujit cu multă devoțiune, cu multă dragoste împlinind o activitate pastorală deosebită. Ucenicii și dreptcredincioșii creștini l-au pomenit prin Sfânta Liturghie și l-am pomenit împreună prin slujba parastasului. Roadele muncii duhovnicești a păstoririi părintelui Miron sunt deosebite. L-am cunoscut personal și l-am apreciat și mai presus de toate putem să ne bucurăm astăzi de activitatea și slujirea sa deosebită în Hristos. Dumnezeu să-l odihnească cu drepții în Împărăția Cerurilor”.
Părintele Miron Mihăilescu este înmormântat în cimitirul din curtea Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Ocna Sibiului.