„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Parohia Milcoveni și-a cinstit ocrotitorul
Data de 20 iulie reprezintă pentru mica comunitate din Milcoveni o zi binecuvântată și încărcată emoțional pentru că își cinstește ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Părintele paroh, Adrian Nacu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială la finalul căreia a afirmat că „în fiecare an, pe data de 20 iulie, suntem chemați cu toții la rugăciune și comuniune pentru că îl prăznuim pe cel care ne ocrotește comunitatea. Astăzi lumea creștină îl cinsteşte pe unul dintre cei mai mari profeţi ai Vechiului Testament. Acest sfânt era de origine din ţinutul Tesvi, din Galaad, de unde îi vine şi numele de «Tesviteanul» şi era fiul unui preot al legii vechi. Sfântul Prooroc Ilie s-a născut cu aproximativ 800 de ani înainte de venirea Mântuirorului Iisus Hristos, într-o perioadă grea a istoriei poporului ales, când cultul idolilor otrăvea oamenii din vremea aceea”. Părintele paroh a subliniat în cuvântul său și diferența dintre hram și „rugă” sau „nedeie”.
După Sfânta Liturghie a fost săvârșit și un Te Deum, o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, s-au înălțat rugăciuni pentru nașii bisericii, pentru toți enoriașii, ctitorii, binefăcătorii și închinătorii sfântului locaș și a fost tăiat colacul, o practică veche a tradiției româno-sârbe, având în vedere că Milcoveni este o localitate de frontieră, aflată la granița cu Serbia.
La această bucurie a luat parte și Nicolae Vasile Orăvicean, primarul comunei Berliște, care a evidențiat importanța hramului bisericii și a rugii satului bănățean, arătând că „legitimitatea acestora nu este foarte veche și că odată legitime aceste sărbători, se țin cu sfințenie, chiar dacă de la an la an suntem tot mai puțini”.
La final noii nași ai bisericii au primit de la foștii nași icoana hramului pentru ca în felul acesta „să putem observa că Biserica este o a doua familie a credinciosului, și că ne sprijinim unii pe alții ca într-o familie bine închegată, sub ocrotirea brațelor părintești ale Arhiereului suprem, Iisus Hristos”, a mai spus părintele paroh.