„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Parteneriat educaţional între Liceul Teoretic din Avrig şi parohia sibiană Hamba
Elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig participă la un proiect educativ şi catehetic intitulat „Călătorind cu Hristos în Săptămâna Patimilor”. Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul Pastoral-Misionar de Cateheză cu Tinerii „Sfântul Nicolae” din Hamba, judeţul Sibiu, la iniţiativa preotului Ioan-Remus Răsvan.
Activităţile din cadrul proiectului au debut luni, 11 aprilie, când elevii din liceul amintit, de toate confesiunile, au fost invitaţi să participe cu diferite lucrări şi creaţii înscrise în tema proiectului. Activităţile se vor desfăşura pe două secţiuni: „Semnificaţia Săptămânii Patimilor” şi „Obiceiuri de Paşti (locale şi confesionale)”. Cele mai bune proiecte şi portofolii vor fi publicate în cel de-al doilea volum intitulat „Iisus Hristos - Colegul meu de bancă”, cu sprijinul Centrului Arhidiecezan de Diagnoză şi de Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei „Sfântul Andrei Şaguna”. Primul volum a apărut în 2015, sub coordonarea pr. conf. univ. dr. Costantin Necula şi a pr. Ioan-Remus Răsvan. Proiectul de la Avrig se încheie pe 10 mai 2016.
„Elevii şi părinţii trebuie să conştientizeze că prin participare la viaţa şcolii, cu tot ce înseamnă ea, îşi pot îmbunătăţi calitatea vieţii, şi, în cele din urmă sfinţenia. Noi credem că acest lucru nu poate fi dobândit decât stăruind în a exersa prin intermediul activităţilor extracurriculare, cum trebuie să ne petrecem timpul liber într-un mod eficient, frumos şi valoros din punct de vedere spiritual, valorificând acele competenţe dobândite la orele de religie, consiliere şi orientare şcolară, la disciplinele de cultură generală. Prin intermediul activităţilor de proiect ne dorim să deschidem noi căi de comunicare între tinerii noștri, cu partenerii noştri educaţionali, dar mai ales să creăm o punte nouă de comunicare inter-religioasă”, ne-a spus pr. Ioan-Remus Răsvan.
Tot în cadrul colaborării dintre cele două instituţii, a avut loc sâmbătă, 9 aprilie, o cateheză inedită prin care copiii au învăţat să-L descopere pe Dumnezeu în mijlocul naturii, creaţia Sa. Cateheza a început cu o rugăciune rostită de copii împreună cu parohul Ioan-Remus Răsvan, apoi, în grădina bisericii parohiale, copiii au pătruns în universul plantelor, al florilor şi al pomilor fructiferi. Partea a doua a catehezei a fost una aplicativă, fiecare copil având posibilitatea de a planta câte o floare şi un pom fructifer. Prin această acţiune, copiii au fost învăţaţi să respecte natura, dar primit de la Dumnezeu.